18/04/12 - 13:06h

Tipsarević u trećem kolu Monte Karla!

 

Nakon plasmana Novaka Đokovića, Srbija je dobila još jednog predstavnika u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu. Janko Tipsarević je bio bolji od Španca Alberta Montanjesa, 6:2, 6:3.

J. Tipsarević66
A. Sepi23
Janko Tipsarevic, AP

Janko Tipsarević

Iako je naš teniser za 63 pozicije bolje rangiran od Španca, to se nije moglo videti na početku meča. Igrali su izjednačeno do 2:2, a onda je naš teniser napravio seriju od četiri uzastopno osvojena gema i došao do vođstva od 1:0.

Drugi set je počeo daleko zanimljivije. Tipsarević je oduzeo protivniku servis, ali je Montanjes uzvratio ribrejkom već u sledećem gemu. Nakon toga je svako dobio po gem na svoj servis, a onda je Janko došao do vođstva od 5:2, napravivši dva brejka. Servirao je srpski teniser za meč, ali mu je Španac baš tada oduzeo servis i smanjio vođstvo Tipsarevića na 5:3. U sledećem gemu je naš teniser napravio brejk i dobio ovaj set rezultatom 6:3.

Tipsarević će u narednom kolu igrati protiv Francuza Žila Simona, 15. tenisera sveta. Do sada su se sastajali tri puta, i u sva tri duela je Francuz bio bolji. Poslednji međusobni meč odigrali su prošle godine u Sinsinatiju.

( Tenis Uživo, T. Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, Janko Tipsarevic, Masters, Masters u Monte Karlu, Teniseri, Turniri


Komentari: 1

 
Milan April 18, 2012 Odgovori

samo na pred janko

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.