23/01/12 - 02:46h

Ana poražena u osmini finala na Australian Openu!

 

Još jedna srpska teniserka poražena je u osmini finala Australian Opena. Prvo Jelena Janković, a sada i Ana Ivanović. Bolja od Ane u ovom meču bila je druga teniserka sveta Petra Kvitova.

A. Ivanović26
P. Kvitova67
Ana Ivanovic, Getty Images

Ana Ivanović

U prvom setu Ana je imala četiri duple greške i dvanaest neiznuđenih, a Čehinja dva brejka prednosti. Vrlo lako je došla do vođstva od 6:2.

Na početku drugog seta Ivanovićeva je imala dve brejk šanse, ali nijednu nije iskoristila. Nakon Aninih propuštenih, Čehinja je svoju priliku iskoristila i povela sa 3:2. U gemu u kom je Kvitova servirala za pobedu, Ana je imala tri vezane brejk lopte. Već kod prve je protivnica loptu poslala u aut, i došli smo do izjednačenja – 5:5. U sledećem gemu srpska teniserka je dobro servirala i sa 40:0 došla do vođstva od 6:5. Nakon toga Kvitova je dobila gem na svoj servis i uspela da se izbori za opstanak u meču. U taj – brejku je sreća bila na strani Čehinje, a Ana je pravila greške i udarcem lopte u mrežu protivnici je poklonila pobedu.

Protivnica Češke teniserke u četvrtfinalu biće bolja iz meča koji igraju Sara Erani i Đi Ženg.
Nakon ovog poraza Ane Ivanović ostali smo bez predstavnika u ženskom singlu. Danas na teren izlaze i preostali naši predstavnici, Novak Đoković u muškom singlu i Jelena Janković u mešovitom dublu.

( Tenis Uživo, Tamara Popov )

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Australian Open, Australijan Open 2012, Grend Slem, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.