23/03/13 - 09:10h

Majami: Ispali Delpo i braća Brajan, Azarenka i Lopez odustali, Ferer prošao bez borbe

 

Jučerašnji dan u Majamiju svakako je obeležio poraz Huana Martina Del Potra, a ništa manje iznenađenje nije ni ispadanje najboleg dubla sveta, braće Brajan. Viktorija Azarenka odustala je od turnira zbog povrede, a isto je postupio i Felisijano Lopez. David Ferer prošao je u narednu rundu nakon što mu je Tursunov predao meč bez borbe.

Huan Martin Del Potro

Huan Martin Del Potro

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro koji je savladao Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu, neće biti u mogućnosti da ponovi ovaj uspeh i u Majamiju. Iako je bilo moguće, ponovno polufinale između Đokovića i Del Potra nećemo gledati. Argentinski teniser poražen je već u prvom meču u Ki Biskejnu. Iznenađenje dana napravio je Nemac Tobias Kamke, 89. teniser sveta koji je Del Potra savladao u njihovom prvom međusobnom susretu, sa 7:6, 6:1.

Ništa manje iznenađenje nije ni poraz najboljeg dubla sveta, Boba i Majka Brajana. Amerikance su već u prvom kolu sa 2:1 u setovima savladali Rus Mihael Južnji i Maks Mirnji iz Belorusije.

Treći favorit za osvajanje titule u Majamiju, David Ferer, prošao je u treće kolo bez borbe, jer mu je Dimitrij Tursunov predao meč. Ferer tako sasvim odmoran očekuje duel sa 32. nosiocem, Fabiom Fonjinijem.

Felisijano Lopez, 34. igrač na ATP listi, olakšao je Novaku Đokoviću meč trećeg kola, nakon što je odustao od takmičenja. Umesto sa Lopezom, što je bilo očekivano, Novak će se sastati sa Indijcem Somedevom Dev Varmanom, 254. teniserom sveta, koji je u drugom kolu bio bolji od Lopezove zamene, Eduarda Rodžer-Vaselina.

Od takmičenja je odustala i druga kosturašica kod dama, Viktorija Azarenka. Ona još uvek vuče povredu koju je zadobila u Indijan Velsu, pa iz tog razloga neće učestvovati na Mastersu u Majamiju.

Juče i u toku noći su na terenu bili i svi predstavnici Srbije, osim Viktora Troickog. Novak Đoković, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković u singlu i Nenad Zimonjić u dublu zabeležili su ubedljive pobede.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Masters, Masters u Majamiju, Turniri, Vesti, Viktorija Azarenka


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.