05/04/24 - 16:33h

Vilander: Alkaras može da postane drugi najvažniji teniser u istoriji, posle Federera

 

Nekadašnji teniser Mats Vilander smatra da bi Karlos Alkaras mogao da postane važniji teniser od Novaka Đokovića.


zimbio.com

– Karlos Alkaras bi mogao da postane drugi najvažniji teniser u istoriji ovog sporta. – rekao je on za Eurosport, a zatim objasnio svoj nesvakidanšnji stav:

– Za mene je Rodžer Federer najvažniji u istoriji. Ne verujem da Alkaras može da nadmaši Đokovićev rekord u dužini vladavine na prvom mestu svetske liste, ali ja sada i ne govorim o brojkama i rezultatima. Rodžera smatram najvažnijim kada je u pitanju značaj tenisera za sport, utisak koji izaziva kod navijača.

Mats je zatim uporedio Federera i Alkarasa.

– Karlos sada prolazi isto što je Rodžer prolazio u njegovim godinama. Ljudi od njega očekuju da vide više od pobeđivanja. Njegovi suparnici takođe uživaju u igranju protiv njega. On je zabavan i kada gubi, jer ako ga neko pobedi, to znači da je igrao mnogo bolje. Činjenica da je Federer bio sposoban da ostane tako dugo na vrhu a da se njegovi rivali nisu psihološki plašili od njega, jedan je od razloga zašto ja mislim da je najvažniji teniser svih vremena.

Još jednom je obrazložio zbog čega ima talav stav o Alkarasu.

– Ovde nije važan ni broj pehara, ni broj pobeda. Karlos može da postane drugi najvažniji teniser u istoriji zahvaljujući celom paketu koji iznosi na teren. Tu ne mislim da će njegova dugovečnost na broju 1 biti kao Đokovićeva, pa čak ni kao Sinerova. Jednostavno, ne verujem da Alkaras zbog toga igra tenis.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karlos Alkaraz, Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 3

 
Gigi April 6, 2024 Odgovori

nije ga sramota takve izjave

 
Gigi April 6, 2024 Odgovori

sram te bilo

 
Komad April 9, 2024 Odgovori

Iskompleksirani Vilander.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.