27/03/24 - 12:22h

Novak i Goran – 24!

 

Brojke jasno govore koliko je saradnja bila plodonosna.


Source: Getty Images North America

Novak Đoković i Goran Ivanišević – devet grend slem titula, devet masters pehara i još šest pehara na turnirima iz serije 250 i 500. Za vreme ove saradnje, srpski velikan je obarao najznačajnije rekorde u svetu tenisa.

Bilo je i teških trenutaka, poput čuvene deportacije iz Australije, i retkih poraza poput onog u finalu Vimbldona prošle godine.

Ivanišević se priključio Đokovićevom timu u prvoj nedelji Vimbldona 2019. godine. Velike su Goranove zasluge za Noletov napredak u voleju i servisu.

Tokom trenerske karijere, Ivanišević je prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem. Ko će biti novi trener Novaka Đokovića, još uvek nije poznato.

Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe?

Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikadanapisao je Đoković na Instagramu.

Nedugo zatim, stigla je i reakcija Gorana Ivaniševića.

Na kraju emotivne poruke koju je Đoković poslao Ivaniševiću, pisalo je: „Šefinjo, hvala za sve, prijatelju. Volim te“.

Upravo je na tu poruku reagovao Ivanišević što je bio njegov jedini komentar na vest o prekidu saradnje.

Stavio je veliko srce Hrvat uz emotikon molitve, koja obično predstavlja znak poštovanja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.