04/04/24 - 18:18h

ZVANIČNO: Nadal propušta i Monte Karlo!

 

Kakva agonija za španskog velikana!


Ono što je juče najavljeno, Rafael Nadal je potvrdio ovog popodneva – neće igrati ni na Mastersu u Monte Karlu.

Skoro pa filmski je najavljivan njegov povratak u 2024 i “last dance” sezona, ali je 22-struki grend slem šampion odigrao svega tri meča u januaru. Od tada je obnavljao stari i zadobijao nove povrede, propustio sve turnire posle Brizbejna.

Najavljivao je novi povratak u Monte Karlu, da je spreman za deo godine na šljaci, ali mu telo jednostavno ne dozvoljava da ispuni svoje želje.

Pozdrav svima! Ovo su teška vremena za mene sportski gledano. Nažalost, obaveštavam vas da neću igrati u Monte Karlu. Moje telo mi jednostavno ne dozvoljava.

Čak i ako vredno radim i svaki dan ulažem maksimalan napor sa svom voljom da igram i ponovo se takmičim na turnirima koji su za mene bili veoma važni, istina je da danas ne mogu da igram. Nemate pojma koliko mi je teško što ne mogu da budem deo tih događaja. Jedino što mogu da uradim je da prihvatim situaciju i pokušam da gledam u neposrednu budućnost, zadržavajući uzbuđenje i volju za igrom kako bih pružio šansu da stvari krenu na bolje. Još jednom hvala svima, kao i uvek, na podršci i najlepšim željama – napisao je Rafa danas na društvenim mrežama.

Po španskiom medijima pojavila se informacija da neće moći da igra još šest nedelja, što znači da će propustiti Madrid i Barselonu, vrlo moguće i Rim, koji počinje 6. maja. Rolan Garos je dve nedelje kasnije…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.