29/03/24 - 10:08h

Ko je ostao u Novakovom timu?

 

Moguće da će ovako i ostati do kraja sezone.


Prvi put nakon rastanka sa Goranom Ivaniševićem, Novak je nakon premijere filma o Nikiju Piliću u Beogradu prvi put govorio pred novinarima. Ponovio je veliku zahvalnost prema hrvatskom stručnjaku, i otkrio da još uvek nema jasnu ideju o novom treneru, ostavivši pritom otvorenu mogućnost da nastavi sezonu bez novog imena u svom timu.

Nije samo Goran “žrtva” zasićenja u Đokovićevom profesionalnom okruženju. Podsetimo, krajem 2023. je prekinuo saradnju sa dugogodišnjim menadžerima Edoardom Artaldijem i Elenom Kapeljaro.

Kao jedan od glavnih razloga rastanka, mediji su navodili činjenicu da je Novak sa njih dvoje sarađivao 15 godina, te je došlo do određene vrste zasićenja. Italijani su pominjali i veliki pritisak, jer, kao što je svima jasno, nimalo nije lako pratiti najboljeg tenisera sveta, koji je svojim uspesima kreira stanje da je svaki njegov poraz praktično senzacionalna vest.

Đokovićev tim se tako osuo, ali ne prinudno, već jer je srpski teniser tako odlučio. Za sada, u njemu su ostali brat Marko Đoković, agent Čarli Gomes, fizioterapeuti Miljan Amanović i Klaudio Cimalja koji će se smenjivati na turnirima, a tu je, kao i do sada i Marko Paniki, kondicioni trener koji je i sada sa njim u Beogradu.

Izvesno je da će u bliskoj budućnosti, počevši od predstojećeg Mastersa u Monte Karlu, Đokovićev tim u ovom sastavu putovati sa njim na turnire. Da li će im se i kada pridružiti novi glavni trener, ostaje da vidimo.

Đoković o razlazu sa Ivaniševićem: Kraj saradnje, ali ne i prijateljstva – ne znam da li ću uopšte imati novog trenera! (Video)

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.