30/09/20 - 14:11h

“Ubili su mi volju za tenisom, želim da tužim organizatore”

 

Španski teniser Fernandno verdasko još uvek je veoma ljut na ogranizatore Rolan Garosa zbog toga što su ga diskvalifikovali sa ovog turnira.


Twitter

Verdasko je u Parizu bio pozitivan na testu na koronavirus. Nije mu dozvoljeno na se ponovo testira, pa je on test uradio u privatnij režiji i bio je negativan.

– Želim da tužim organizatore. Niko ne može da veruje da turnir kao što je Rolan Garos uradi ovo. Nema ovo nikakve veze sa novcem, već sa činjenicom da su me oštetili kao osobu i profesionalca. – rekao je Španac za radio Kadena Ser.

Dan nakon njegove diskvalifikacije pravilo je promenjeno, te je igračima postalo dozvoljeno da urade još jedan test i ukoliko on bude negativan, mogu da se takmiče.

– To me još više razljutilo. Iskreno ne znam ni da li ću se vraćati na teren do kraja godine. Ubili su mi volju za tenisom. Organizatori Rolan Garosa rade šta hoće, bez imalo poštovanja. Igrači nemaju nikakva prava. Možete da mislite kako se osećam, kao neko ko je 16 puta učestvovao na ovom turniru. – ogorčen je Verdasko.

Sa pariskog grend slema diskvalifikovan je i Damir Džumhur nakon što je njegov trener Petar Popović bio pozitivan. Međutim i za njega se ispostavilo da je bio lažno pozitivan, a Damir je takođe najavio tužbu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fernando Verdasko, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.