10/09/23 - 09:22h

Sabalenka nakon poraza: Borila sam se sa samom sobom

 

Arini Sabalenka teško je pao poraz u finalu US Opena.


Foto: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Bolja od nje i to posle preokreta bila je Koko Gof.

– U prvom delu sam se uspešno borila sa emocijama, bila koncentrisana na svoju igru a ne na publiku i njeno kretanje. Koko neverovatno dobro trči ali je činjenica da sam ja u nastavku razmišljala previše i počela da gubim snagu. Previše sam grešila lake poene. – rekla je Aerina i nastavila:

– Bio je to klasičan dvoboj mene sa samom sobom. Nije mi prvi put i to je veoma loše jer ne uspevam da rešim takve situacije. Radiću naporno da mi se ovo više nikada ne ponovi.

Publika je, očekivano, bila više na strani domaće teniserke.

– Očekivala sam tako nešto ali se nisam osećala kao da sam igrala protiv svih. Znala sam da će dobiti veliku podršku, igra finale gren slema, ima samo 19 godina… Ponekad takva podrška smeta baš tim igračima, ali osetila sam da se Koko iz poena u poen oseća sve bolje na terenu. Osim što se neverovatno dobro kreće, fenomenalno se brani, bolje od ikoga. Stalno sam morala da igram loptu više, neke ključne poene sam izgubila u drugom setu.

Arina će u ponedeljak biti prva teniserka sveta,

– To je razlog zašto nisam toliko deprimirana. Sigurno ću večeras otići na piće da to proslavim. Jesmo sportisti, ali ponekad popijemo. Mnogo sam ponosna na sebe, biti broj 1 je ogroman korak napred. Sada mi je cilj da to ostanem, ne želim da dosegnem vrh i onda padnem na drugu poziciju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.