08/09/23 - 15:41h

US Open: Godina koje se nećemo sećati

 

Godina je 2020. svet je u panici zbog pandemije, a tribine na Flešing Medouzu su sablasno prazne. Danas, možda sve liči na distopijski film, ali zaista smo živeli te post-apokaliptične scene koje su se desile pre samo tri godine.

Tog septembra Novak je igrao meč osmine finala protiv Pabla Karenja Guste, a na praznom stadionu se prolamao svaki zvuk, uzdisaj i udarac reketom. Pri rezultatu 6-5, u korist Španca Đoković je izvadio zaostalu lopticu iz svog džepa, a zatim je istu lansirao reketom negde daleko iza svojih leđa. To je učinio iz besa jer je upravo izgubio važan poen na svoj servis.

Emocije su nadvladale našeg tenisera, ali ono što će uslediti nikako nije moglo biti deo nekog plana. Loptica je pogodila linijskog sudiju u predelu vrata, meč je prekinut, a Novak je dobio automatsku diskvalifikaciju – prvu u istoriji gren slemova. Kao da 2020. nije mogla biti čudnija.

Nakon (ne)odigranog duela Novak se obratio javnosti sa rečima kako je svako razočarenje prilika za razvoj. Sudbina je htela da se ovaj nemili događaj odigra na današnji dan; dan kada Novak igra polufinalni duel protiv Šeltona. Što se tiče našeg tenisera, on je dokazao kako te reči posle meča nisu bile prazne, lekciju je naučio a razvoj je stigao u formi 23 gren slem titule. Nadamo se da će u nedelju biti dodata još jedna – za istoriju. U inat 2020. godini!

Novak Djokovic Disqualified In The 2020 US Open! | Eurosport Tennis

 

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.