09/09/23 - 10:43h

Nestvaran gren slem prosek Novaka Đokovića!

 

U proseku, Novak Đoković je stigao do finala svakog drugog gren slema koji je započeo.


NOVAK DJOKOVIC (SRB)

Ne prestaje srpski as da piše istoriju belog sporta ni u 36. godini. Previše je sada već parametara u prilog argumentu da se radi o najboljem svih vremena, ali oni ne prestaju da se množe.

Trijumfom nad Benom Šeltonom i plasmanom u deseto finale US Opena, Novak Đoković je stigao do nestvarnog procenta uspešnosti na najvećim turnirima. Naime, u dosadašnjem toku profesionalne karijere, 36-godišnjak je 72 puta zaigrao na gren slem turniru, i čak 36 puta stigao do finala! Apsolutni fenomen, pogotovu ako uzmemo u obzir skoro 20 godina profesionalne karijere…

-Grend slemovi su oduvek bili najviši prioritet kada pravimo raspored i kada gledamo u kom delu sezone želim da igram najbolji tenis. Gledali smo da imam raznovrsnost u igri da bih mogao na svakom grend slemu da dam svoj doprinos u maksimalnom smislu, tj. da se borim za titulu. U tom kontekstu me ne iznenađuje, jer znam koliko sam se posvetio tome da na grend slemovima beležim najbolje rezultate. Da li sam planirao ili sanjao da ću da igram 36 grend slem finala? To ne..

-Sanjao sam kao klinac da osvojim Vimbldon i da budme broj 1 na svetu. Kada sam to ostvario, onda sam sanjao nove snove, nove ciljeve i vizije. To je raslo sa vremenom, postepeno. Međutim, u poslednjh nekoliko godina sam osvestio da sam u jedinstvenoj istorijskoj poziciji da da oborim rekorde koji su za mnoge bili neoborivi poput broja nedelja na prvom mestu, broja grend slemova itd. Ja guram, pravim svoju istoriju, svestan sam i da je Nadal tu, da se vraća sledeće sezone, ja ću se potruditi da iskoristim svaku šansu koju imam za osvajanje grend slema i igram dalje. Koliko će to da traje – ne znam – rekao je Nole nakon polufinalne pobede.

Novak Djokovic Press Conference | 2023 US Open Semifinal

Đoković jasan: Povlačenje? Zašto bih razmišljao o tome dok pobeđujem? (Video)

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.