02/09/23 - 10:12h

“Ovakav povratak u meč šalje snažnu poruku protivnicima”

 

Nakon meča trećeg kola US Opena, Novak Đoković pohvalio je sunarodnika Lasla Đerea.


Foto: Getty Images AsiaPac

U srpskom duelu Laslo je dobio prva dva seta, ali se zatim Novak naoštrio i uspeo da preokrene.

– Rekao bih da su ovo bila dva različita meča – prva dva seta, a zatim poslednja tri. Rezultat u trećem i četvrtom nije verodostojan onome što se dešavalo na terenu, jer smatram da je bilo mnogo neizvesnije nego 6:1, 6:1. Mislim da je igrao fenomenalno, i nikad pre ga nisam video da igra na ovom nivou. – rekao je Đoković i nastavio:

– Osećao je loptu izuzetno dobro, sve je bilo u njegovoj zoni udarca, a smatram da je i taktički bio izuzetno dobro pripremljen. Otpočeo je meč izuzetno dobro, osećao se mnogo lagodnije na terenu od mene, dok sam se ja uglavnom branio u prva dva seta.

Želi mu da nastavi sa ovakvom igrom.

– Iskreno, morao sam i trebalo je da igram znatno bolje i na višem nivou u prva dva seta, ali moram da mu čestitam na tome što me je izbacio iz moje zone komfora i igrao možda i najbolji tenis otkad ga poznajem. Čestitam mu, krivo mi je zbog njega, a na mreži sam mu rekao da mora da nastavi da igra na ovaj način jer ako to bude uspeo sigurno će značajno napredovati na rang listi. On je izuzetan momak, veliki radnik i večeras je pokazao da zaslužuje da bude mnogo bolje rangiran nego što je trenutno.

Odgovorio je na pitanje kako bi ova pobeda mogla da mu koristi za ostatka turnira i za samopouzdanje.

– Slušajte, uvek je bolje pobediti nego izgubiti – i to je jednostavna logika. Poruka koju bi drugi konkurenti iz ovog trebalo da izvuku je da sam i dalje sposoban da igram mečeve u pet setova, duboko u noć. Povratak u meč posle zaostatka od 2-0 uvek šalje snažnu poruku protivnicima. Ipak, nije mi poželjno da se nađem u ovakvoj situaciji. Mnogo više mi prijaju pobede bez izgubljenog seta, i nadam se da ću se u sledećem meču vratiti na taj kolosek.

U osmini finala Novak će igrati sa Bornom Gojom.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.