21/08/23 - 08:27h

ATP: Novak čeka US Open za prvo mesto

 

Na najnovijoj ATP listi, Karlos Alkaras uprkos porazu u finalu turnira u Sinsinatiju i dalje zauzima prvo mesto, ali Novak Đoković ima priliku da to promeni nakon ućešća na US Openu. 


Foto: Justin Setterfield/Getty Images Europe

 

Nakon dramatičnog finala koje je pripalo Novaku Đokoviću, španski teniser Karlos Alkaras i dalje zauzima prvo mesto na ATP listi. Ta situacija bi vrlo brzo mogla da se preokrene nakon učešća na US Openu.

Naime, Karlos Alkaras sa ovog turnira brani 2000.poena osvojenih tokom prošle godine, dok Novak zbog zabrane igranja od prethodne godine, ne brani ništa i ima priliku da se vrlo brzo vrati na početnu poziciju ATP liste jer mu je za to potrebno samo trenutnih 20 bodova zaostatka u odnosu na španskog tenisera. Što znači da mu je potrebna samo jedna pobeda kako bi se ponovo našao na prvom mestu.

Do promena je došlo i u prvih deset, treće mesto zauzima Daniel Medvedev, dok se na četvrtom mestu je olger Rune. Janik Siner je šesti, a Stefanos Cicipas našao se na sedmoj poziciji.

I kod naših predstavnika došlo je do promene, Laslo Đere je 34, Miomir Kecmanović je 45, dok je Dušan Lajović sada na 52.poziciji.

(Tenis Uživo, M. Stepić)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.