01/10/20 - 15:36h

Ostapenko: Svet ne staje posle jedne grend slem titule

 

Jelena Ostapenko je nakon pobede u drugom kolu Rolan Garosa rekla da se sve vreme trudila da ostane koncentrisana i da ne pravi mnogo neiznuđenih grečaka.


Ostapenko

Jelena je eliminisala drugu favoritkinju Karolinu Pliškovu.

– Znala sam da će biti težak meč, trudila sam se da budem koncentrisana sve vreme. I pokušavala sam da držim loptu u igri, da ne pravim previše neiznuđenih grešaka, ali kada bi se ukazala prilika, napadala bih. Ritern mi je danas funkcionisao, a onda ima odličan servis. Jesam agresivna teniserka, ali u konstantnosti je ključ. Rekla bih da sam energična teniserka. – rekla je Ostapenko i nastavila:

– Osvojila sam titulu pre tri godine, to je moja najlepša uspomena, ali moram da gledam napred, svet ne staje posle jedne grend slem titule. Želim da ostvarim još više, da se vratim u Top 5, Top 10. Korak po korak.

Na pitanje da li je tokom karijere sarađivala sa psihologom, ona je odgovorila:

– Jesam radila sa različitim psiholozima, ali nije lako naći nekog dobrog. Ranije sam generalno zaista bila protiv toga, ali ond sam probala… Malo je drugačije i može da pomogne profesionalnim sportistima. Čovek i dalje mora samostalno da se izbori sa nervozom i svime ostalim, ali psiholog može da ti pokaže kako, da pokaže put. Ipak, čovek je taj koji mora da uloži veliki trud. Nije loše da ti neko pomogne, mada većina ljudi to percipira kao slabost.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Jelena Ostapenko, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.