29/09/20 - 21:54h

Novak: Sa rukom je sve u redu, samopouzdanje mi je veliko

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je pobedu u prvom kolu Rolan Garosa.


Australian Open in Melbourne, Australia, January 2020.

Novak je savladao Šveđanina Mikaela Imera, a u razgovoru sa srpskim novinarima pričao je o raznim temama.

– Da, naravno da želim da fokus bude na tenisu, kao i svi ostali igrači, ali bilo je mnogo kontroverzi i ovde i u Njujorku sa igračima koji su diskvalifikovani na nekorektan način. To je diglo uzbunu među igračima, mnogi su stali u odbranu Džumhura, Verdaska i ostalih. Sa druge strane, teško je razumeti i poistovetiti se ako nisi direktno umešan, potpuno ih razumem, a posle Verdaska su promenili pravilo – sada su neophodna dva pozitivna testa pre izbacivanja s turnira. U neku ruku je sve to normalno s obzirom na to da su realnost i okolnosti u kojima igramo sve samo ne normalni u odnosu na ono na šta smo navikli. Očekivano je da ima više tema samo od tenisa, ali naravno da tenis na turnirima treba da bude glavni – ima mnogo interesantnih mečeva, poslednji Slem ove godine. Slobodno pitajte šta god hoćete, interesantno mi je da pričam jer pričam sa zidovima u toku dana. Eto prilike, ha-ha-ha. – rekao je Đoković.

U jednom momenui tokom meča delovalo je da Novak ima problema sa desnom rukom.

– Sve je u redu sa rukom. Zbog nešto teških lopti malo je odreagovala podlaktica, ali ne u meri da može da me spreči da igram, serviram… Osećao sam zategnutost, ali ne bol koji bi mogao da diže uzbunu.

On je istakao da je u dobroj formi i da ima veliko samopouzdanje.

– Mislim da sam pokazao da sam spreman i da sam u formi. Ne računajući diskvalifikaciju u Njujorku, nisam izgubio meč ove godine i samopouzdanje mi je veliko. Gode mi ovi uslovi, mislim da odgovaraju mojoj igri, nemam na šta da se žalim, iza mene je odličan prvi meč. Namera mi je da krećem sa dobrim intenzitetom i koncentrisano, da ne dozvolim protivnicima da pomisle da mogu da dobiju meč jer ima iznenađenja dosta.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.