02/02/20 - 17:36h

Novak: Neću moći da sagledam sve što sam postigao dok se ne penzionišem

 

Nakon finala Australijan opena, Novak Đoković je istakao da je srećan zbog načina na koji je započeo sezonu.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak je za osmu titulu u Melburnu savladao Dominika Tima sa 3:2 u setovima. To mu je ukupno 17. grend slem u karijeri.

– Normalno je da mi u ovoj fazi moje karijere najviše znače grend slemovi. To je ono što mi je prioritet. Pre početka ove sezone pokušao sam da tempiram svoju formu, da budem najspremniji za velike turnire, mentalno i fizički – rekao je Novak i nastavio:

– Ima mnogo statističkih podataka na koje mogu da budem ponosan, ali ja ne mogu da diktiram svoju karijeru. Naravno da ima tu mnogo istorijski značajnih podataka, ali ono što ja imam su samo profesionalni ciljevi. Grend slemovi su glavni razlog zbog čega se i dalje takmičim i igram cele sezone. Tu je bio i drugi veliki cilj, a to je da ponovo budem najbolji na svetu. Trenutno sam tu i srećan sam zbog načina na koji sam počeo sezonu.

Na pitanje novinara i da li postoji segment igre u kome može još da napreduje, on je odgovorio:

– Ima mnogo stvari na terenu koje mogu da ispravim. To je ono što sve ovo čini uzbudljivijim i što me motiviše iz dana u dan. Uvek ima nešto na čemu mogu da radim, tu je još mnogo trofeja koji se mogu osvojiti.

On je govorio i o tome kako se osećao kada je spiker rekao da mu je to 17. grend slem trofej u karijeri.

– Osetio sam se sjajno, ali u isto vreme sam pomislio i koliko sam daleko od rekorda. Razgovarao sam o tome sa svojim timom posle meča, ali trenutno se osećam samo umorno. Bilo je to uspešnih, ali dugih mesec dana u Australiji. Verovatno neću biti u stanju da sagledam sve što sam postigao dok se ne penzionišem.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.