15/01/20 - 10:19h

“Novak i Rodžer ne bi bili primorani da igraju u ovakvim uslovima”

 

Američki teniser Noa Rubin uveren je da Novak Đoković i Rodžer Federer ne bi igrali u uslovima pod kojima se trenutno održavaju kvalifikacije za predstojeći Australijan open.


Foto: Stacy Revere/Getty Images North America

U Australiji već duži vremenski period bukte požari koji se sada smiruju, a vazduh je iz tog razloga toliko zagađen da je program već nekoliko puta prekidan, a bilo je i dosta odustajanja i taj-auta zbog problema sa disanjem.

– Da su Federer ili Đoković igrali finale, da li bi stvari bile drugačije? To je pitanje koje moramo da postavimo i ono što možemo je da zaključimo da njih dvojica ne bi bili primorani da igraju u ovakvim uslovima. – rekao je Rubin za “Sporting News”.

On dalje kaže da je mnogim teniserima ovo šansa da zarade i poprave pozicije na rang listi, te se zato ne odlučuju da odustanu od takmičenja.

– Mi nemamo mnogo šansi da zaradimo ovoliku količinu novca i napredujemo u renkingu. Hipotetički: ako izgubimo u prvoj rundi (glavnog žreba), time ćemo zaraditi više novca nego na bilo kom drugom turniru, tako da bi odustajanje ili pretnja odustajanjem bili teško izvodljivi. Ako se kvalifikujete zaradićete mnogo novca, dobiti momentum i dosta poena i prilika. To može da vas ‘pogura’ do kraja sezone. Ljudi kažu da odustanem od turnira, ali – ovako ja zarađujem za život, ovo je moj život i moja profesija.

On je dodao da nije bilo komunikacije između organizatora turnira u tenisera:

– Oni su na početku poslali i-mejl koji ja nisam dobio. Ja mislim da je trebalo da dobijemo i-mejl na svakih sat vremena u kojem bi nas obaveštavali o kvalitetu vazduha, a to nismo dobili, tako da nisam siguran koji je problem o komunikaciji i šta se tačno dešava.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.