11/10/20 - 19:24h

Novak: Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao

 

Nakon poraza u finalu Rolan Garosa, Novak Đoković govorio je o trci sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Nadal je u tri seta savladao Đokovića i time došao do svog 20. grend slema, po čemu se izjednačio sa rekordom Rodžera Federera, dok ih }okovi’ ima 17.

Novak ne misli da su se Nadal i Federer previše udaljili od njega i nastaviće da se utrkuje za rekord po broju najvećih trofeja.

– Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao. Nastaviću dalje koliko god imao goriva u nogama i koliko god imam ljubavi i želje da nastavim da sebavim ovim sportom i da iz dana u dan se trudim da budem bolji igrač i budem u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale grend slema, ne može toliko da me poremeti. Dosta sam ja razvio, kako englezi kažu, tu ‘čvrstu kožu’ i ne dozvoljavam da me poljuljaju razne spekulacije i prosto situacije ove vrste. – rekao je Novak i nastavio:

– Iako sam ušao u tu četvrtu deceniju i po nekom teniskom hronološkom očekivanju i istoriji tenisa i mene i Nadala i pogotovo Federera su odjavljivali i penzionisali mnogo puta i mnogo godina unazad, ali eto nas trojica i dalje pokazujemo i dokazujemo da smo najbolji igrači na svetu uprkos tim svim pritiscima sa strane da bi trebalo da okačimo reket o klin. Ja i dalje imam veliku želju da igram tenis jer je za mene ovaj sport i igra i ljubav i užitak, a drugo, profesionalne ciljeve imam i dalje, rekao sam koji su najveći.

Najveći cilj za njega jeste osvajanje najviše grend slemova, ali i rekord po broju nedelja provedenih na ATP listi.

– To je taj istorijski ‘broj 1’, i grend slemovi. Kada budem ostvario jedan, za koji imam veće izglede, to je taj renking, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Slemove i dati svu pažnju njima. Neće to biti neka velika razika jer i dan danas su slemovi najbitniji, ali ipak će biti određene promene u mom pristupu, mom rasporedu i kalendaru i svu svoju energiju ću usredsrediti na grend slemove.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.