30/09/20 - 13:24h

“Nešto nije bilo kako treba, ali mi je drago što sam imao strpljenja”

 

Grčki teniser Stefanos Cicipas govorio je o svojoj igri u prvom kolu Rolan Garosa.


Source: Getty Images AsiaPac

Cicipas je slavio nad Đaumeom Munarom nakon preokreta sa 3:2 u setovima.

– Pronašao sam svoju igru u trećem setu, sa zakašnjenjem i tada sam osetio da imam kontrolu nad igrom, iako sam bio u zaostatku 2:0. U trećem setu se desio zaokret, osetio sam da imam šansu da pobedim. Nisam mislio ni o čemu drugom. Poslednjih nekoliko nedelja su bile pomalo teške zbog pojednih poraza. Pokušavam da učim iz toga, da rastem, da ih ostavim iza sebe i da nastavim jači. – rekao je Grk.

Cicipas je na terenu izjavio da nikada pre nije igrao ovakav meč, a na pitanje da li je to zbog vremenskih uslova, on je odgovorio:

– Ne znam zašto, ali nisam se osećao veoma udobno na terenu. Nešto nije bilo kako treba. Uslovi su veoma drugačiji od onih u Hamburgu prošle nedelje. Iako sam dobro startovao, imao sam osećaj da sam se isključio tokom drugog seta. Većina mojih udaraca završavala je u autu i ništa nije išlo u moju korist. Ludeo sam zbog toga i nisam uspevao da pronađem rešenja. Osećao sam da stvari idu nizbrdo, ali mi je drago što sam imao strpljenja. Počeo sam malo više da razmišljam i da se pitam zašto toliko žurim. Mislim da mi je to pomoglo da se repozicioniram i da izgradim novi pristup meču.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rolan Garos, Stefanos Cicipas, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.