07/10/20 - 13:33h

“Nadal nema šanse u ovakvim uslovima, Đoković je favorit broj 1”

 

Trener Novaka Đoković Goran Ivanišević rekao je da je Srbin glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa.


Source: Getty Images North America

– Gledamo Nadala i sve je isto kao uvek, ali nije isto. Ovo su perfektni uslovi za Novaka, ali za Nadala nisu. Nadal će uvek dobiti one koje treba dobiti. Računam na Novak – Nadal finale u kojem, po mom mišljenju, Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali mislim da je Novak favorit broj jedan Rolan Garosa. -rekao je Ivanišević za HRT i nastavio:

– On je doveo svoje telo, svoju glavu i pripremu do savršenstva. Sve se do detalja priprema, od taktike, tehnike, do ishrane i on se toga pridržava. To je najvažnija stvar jer ja se pola toga ne bi mogao pridržavati, ali on zna da ga to čini boljim, svaki dan hoće napredovati i jako je interesantno raditi s njim jer on traži da svaki dan bude nešto bolje, makar 0,00001 odsto, ali mora se nešto pomeriti i takvu glavu ja još u životu nisam video. Ne samo u tenisu već opšte u sportu , takav mentalitet i takva glava. Ali pomaže i to što je Balkanac.

On je pojasnio kako mu pomaže to što je sa Balkana.

– Kad se svako malo uključi Balkanac dodatno ga čini boljim jer ceo svet je bio protiv njega i posle ovog Adrija tura koji je bio fenomenalan i posle ovoga u Njujorku, ali opet je on odlučio “sad ću vam pokazati ko sam i šta sam”. Dođe i ‘ladno osvoji Rim, a ne igra najbolji tenis. To je nešto za mlade tenisere, jer nije tenis samo forhend, bekhand i trčanje. Cela ta priprema dok se ne dođe na teren, jer kad se dođe na teren onda igrač sam odlučuje i sam radi stvari.

Novak u sredu, ne pre 17.30h, igra četvrtfinale Rolan Garosa protiv Pabla Karenje Buste. Direktan prenos tog meča možete pratiti na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.