07/06/21 - 20:12h

“Na neki način mi se i svidelo što sam bio u zaostatku”

 

Nakon pobede u osmini finala Rolan Garosa, Novak Đoković opisao je kako se osećao kada je izgubio prva dva seta.


Novak Djokovic

U duelu protiv Lorenca Muzetija, Novak je napravio veliki preokret, da bi se u petom setu Italijan predao zbog povrede.

Na konferenciji za novinare Đoković je upitan da li je bio u panici u trenucima kada je imao zaostatak od dva seta.

– Mislim da sam nervozniji bio kada sam počinjao meč nego kada sam gubio 2:0. Iskreno, čak mi se na neki način i svidelo to što sam imao zaostatak od dva seta. Nisam mogao da pronađem svoj ritam, ali čestitam i Lorencu jer je igrao dobro u ključnim trenucima. Kada sam se vratio na treći set osećao sam se drugačije. Bio sam potpuno drugi igrač. Imao sam bolji osećaj, bio sam samouvereniji i igrao sam onako kako je trebalo od samog starta. Video sam da je od trećeg seta Lorenco počeo da se troši fizički. Napravio sam veći pritisak i tu je bio kraj. – odgovorio je on.

Da li je Novakovo iskustvo u igranju na tri dobijena seta bilo presudno u ovom meču?

– Sigurno je iskustvo doprinelo. Volim da igram na tri dobijena seta sa mlađim igračima. Uvek mislim da imam dobre šanse u takvim situacijama jer mogu da izmorim protivnika. Najveći broj takvih mečeva u svojoj karijeri sam dobio, mislim da imam bogato iskustvo. Nesrećan je slučaj što je morao da preda meč zbog povrede, ali se videlo da se mučio fizički tokom duela. – rekao je on i nastavio:

– Kada sam bio mlađi nisam bio toliko fizički spreman i često sam bio prinuđen da predajem duele, neke od njih i ovde na Rolan Garosu. Sa druge strane, ni Muzeti nije prvi put izložen situaciji u kojoj igra pet setova – na taj način je pobedio Čekinata. Iskustvo može da donese, ali i da oduzme. Ponekad neiskusni igrači, mlađi, imaju veliku želju. Ipak, iskustvo je najbolji učitelj – ono vam pokazuje kojim redosledom treba šta da radite.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.