12/09/20 - 10:13h

“Na AO sam bio blizu, drago mi je što sam sebi obezbedio novu šansu”

 

Australijanac Dominik Tim igraće svoje prvo US Open finale.


Source: Getty Images Europe

On je u polufinalu savladao Danila Medvedeva, a odmah nakon pobede našalio se na račun Endija Marija, koji je pre svog prvog trijumfa izgubio četiri najveća finala.

– Nikada nisam razgovarao o tome posebno sa nekim, sve ide dobro za sada, samo sam se šalio. Lako je Endiju, on sada ima tri titule. Sigurno ne razmišljam o tome pred nedelju, biću potpuno fokusiran i srećan sam što sam dao sebi novu priliku, tako brzo posle Australije. Biće izvrstan meč protiv vrlo dobrog prijatelja. – rekao je tim.

Tim je Medvedveva savladao u tri seta.

– Taktika je definitivno bila da igram raznovrsno. Da sam igrao u njegovom ritmu, ne bih imao šansu jer on tada ne promašuje. Pokušao sam to da razbijem sa mnogo slajsa, ali i visokim loptama sa mnogo spina. Bio je to meč visokog nivoa, verovatno najteža maksimalna pobeda u mojoj karijeri, Servirao je za drugi i treći set, lako je moglo da bude i drugačije.

U meču za trofej Austrijanac će igrati sa Sašom Zverevim koji je bio bolji od Pabla Karenje Buste. U međusobnim duelaima Tim vodi 7:2.

– Lepo je to što vodim, ali kada izađemo na teren u nedelju, to više nema veze i to mi uopšte ne pomaže. Očekujem otvoren i težak okršaj. Znam šta Saša ume, naše polufinale u Australiji bilo je neizvesno. Otkad je Novak ispao, bilo je jasno da ćemo dobiti novog Slem šampiona. Ući ću u finale kao u svaki drugi meč tokom turnira. Grend slem titula moj je najveći cilj i najveći san u karijeri, pogotovo posle prvog finala u Parizu 2018. Bilo mi je teško da prebolim poraz u Australiji jer sam bio baš blizu i drago mi je što sam sebi obezbedio novu šansu. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.