08/09/20 - 18:32h

Treneri jednoglasni: Novak je napravio grešku, ali…

 

Sa jedne strane iskusni teniski trener Branislav Jevremović, dok sa druge jedan od naših najperspektivnijih trenera Đorđe Merdžijević su za naš portal izneli svoje mišljenje kada je u pitanju diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US Opena.


SYDNEY, AUSTRALIA -Novak Djokovic of Serbia

– Pa situacija nije bas čista… U smislu donete odluke. Pravilo jeste ispoštovano, bez sumnje, ali, moje mišljenje da se to desilo Federeru, bilo bi verovatno drugačije protumačeno… Naime, dan ili dva pre ovog slučaja, bilo je nešto vrlo slično kada je Bedene napravio isto incident sa kamermanom… I naravno, nije sankcionisano. Po mom tumačenju i kamerman i sudija su učesnici meča sa različitim zadacima(kao i skupljači loptica ili glavni sudija). – poređenje pravi bivši trener Aleksandre Krunić Branislav Jevremović.

– Pravilo je vrlo jasno i prekršeno je. To je činjenica. Sankcija, po meni, je preterano velika. Novak važi za velikog džentlmena na terenu, poštuje kolege i to se u poslednje vreme pogotovo vidi sa pokušajem pomoći ka svim igračima i otvaranjem nove organizacije PTPA. Možda baš tu leži razlog ovako oštre kazne jer u svetu profesionalnog tenisa u poslednjoj deceniji ima suviše politikanstva i odluka koje imaju malo veze sa sportom i sportskim motivima i sve je više politike i biznisa. Novak će sigurno biti na meti “političara” (ne tako velike grupe ljudi) koji vode tenis. Ne bih da zvuči kao teorija zavere, ali u narednom periodu možemo očekivati veliki pritisak i negativnu kampanju (koja traje već neko vreme) protiv Novaka. Po mom mišljenju, Novak bi trebao da se fokusira na svoj tenis i rezultate a kada, nadamo se, obori sve rekorde, tada da se posveti igračima i tenisu u celosti i proba da pomogne kolegama u sportu.

Uz veliko žaljenje što se sve to desilo, nadam se da će on uspeti u naporima i na radost svih nas učiniti naciju ponosnom. – zaključuje Branislav Jevremović.

Source: Getty Images Europe

– U suštini Đokovic jeste napravio grešku, nije mala stvar, ali odluka sudija nije trebala biti bazirana na samu trenutnu situaciju, trebalo je da se uzme u obzir da taj čovek nije u karijeri napravio ni blizu takvu grešku, naprotiv jedini je čovek na turu koji stvarno poštuje sve na terenu i svakog učesnika na terenu. Čovek koji se zalaže za svakog na turu i koji gleda na to da ovaj tenis izgleda bolje. Pritom to stvarno nije uradio namerno – sličnog mišljenja kao stariji kolega je i perspektivni teniski trener Đorđe Merdžijević.

– Sada je momenat da ostali igrači na US Openu stanu iza Novaka, isto tako, kao što je on stao iza njih, kao predsednik Saveta igrača ili osnivanjem Unije igrača. Ukoliko se to ne desi, ne vidim više ijedan razlog da se bori za njihova prava. On nema nikakve potrebe ili koristi od toga.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   ATP, Branislav Jevremović, Djordje Merdzijevic, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.