07/09/20 - 15:09h

Bivši selektor za TU: Pregruba, prenagljena odluka

 

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, dao je za Tenis Uživo svoje mišljenje o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena.


Izvor: TA Bogdan Obradovic

Obradović je ocenio da je čitava situacija sklop nesrećnih okolnosti, ali da je sudija trebalo malo dublje da se razmisli pre nego što je Novaka kaznio najstrože.

– Što se tiče slučaja sigurno da je sklop nekih jako čudnih i na kraju krajeva nesrećnih okolnosti. Novak apsolutno nije imao nameru da povredi sudij,u niti je imao nameru da bilo koga povredi. Sa druge strane to je jedan automatizam koji igrači imaju da kad završe gem vraćaju tu loptu prema skupljačima, u smislu da isprazne džepove. Videlo se da Novak nije ni gledao šta radi nego je jednostavno poslao tu loptu. Lopta je malo uzletela i pogodila sudiju u vrat. – rekao je Obradović i dodao:

– Što se tiče teniskih pravila, postoji naravno zloupotreba opreme, reketa i to se obično sankcioniše sa opomenama i eventualno vas kasnije suprevizor finansijski kažnjava zbog takve vrste ponašanja. Sa druge strane, u pravilu se govori o tome da ako je neko slučajno povrređen tim vašim gestom i taj neko bude sprečen da nastavi da radi svoj posao, onda sledi isključenje, diskvalifikacija. To je ono što se nažalost desilo Novaku. Sudija je nekoliko minuta bila u stanju šoka, nije bilo fizičkih oštećenja, ali je bila sprečena da radi svoj posao i čitav meč se zaustavio, pa je sudija učinio ovo što je učinio.

– Naravno da sudije štite sebe i integritet turnira, ATP Tura i ITF-a, oni će uvek učiniti čak i ono najgrublje, ako je po pravilima. Mislim da je supervizor bio svestan da svi znaju ko je Novak Đoković, da je on tu broj 1 i u tom trenutku je sigurno on bio prvi pretendent na titulu i da je sa te strane možda trebalo malo dublje da se razmisli da li je ta vrsta povrede bila takva da on bude najteže kažnjen.

– Kada pogledate u pravila, jasno je da se on vodio pravilnikom, svi elementi su bili prisutni… Šta govoriti o zakonima i pravilima? Opet, treba znati tumačiti, izmeriti sve faktore, on je verovatno sve izmerio i na kraju doneo odluku koja ne odgovara ni Novaku, ni svetskom tenisu, pa čak ni njegovom protivniku na terenu. Sve to govori o nesavršenstvu sistema i jednoj prenagljenoj odluci, koja je bila pregruba i prejaka u tom trenutku. Ali nije naše da sudimo, nego da slušamo one koji se time bave…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bogdan Obradović, Grend Slem, Novak Đoković, Selektor, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
MAMBA September 8, 2020 Odgovori

NOLE VIŠE NIJE PRST U OKU, NEGO KOLAC U GUZICI GLOBALISTIMA I MAFIJI, A ONI NE MOGU DA PODNESU DA JE SRBIN NAJBOLJI NA SVETU ZA SVA VREMENA. TAKO SU ZA “MILIMETAR” OKONČALI I KARIJERU MONIKE SELEŠ, SPORTSKI, NOŽEM U LEĐA, PA NIJE DISKVALIFIKOVAN NI SUDIJA, NI OBEZBEĐENJE NI ORGANIZATORI!!!
SMAKLI SU ONI I KENEDIJA, I BRATA MU, BOBIJA I M.M. I LEDI DI, KADA SU ZASMETALI MAFIJI.
NOLE SVE SI POSTIGAO, SVI TE VOLIMO, ČUVAJ PORODICU I BUDI NAM ŽIV I ZDRAV!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.