09/07/21 - 10:52h

“Federera sustiže vreme”

 

Nekadašnje teniserke Kris Evert i Martina Navratilova govorile su o porazu Rodžera Federer u četvrtfinalu Vimbldona.


Source: Getty Images Europe

Federera, koji će u avgusti napuniti 40 godina, je sa Vimbldona u tri seta eliminisao Poljak Hubert Hurkač.

– Mislim da kako ste stariji i na turnirima ste 20 godina, dolazite do tačke kad vam sve izmiče i kad imate više dana kada osećate da ne možete da se takmičite na sto odsto. Izgledalo je kao da nije u pitanju samo njegova igra, delovao je pomalo istrošeno. I sada je na njemu velika odluka, ima 40 godina. Tenis je polovina njegovog života, druga polivina je ta budućnost. Ako želi da se vrati, moraće da radi još žešće nego ikada, a mora da shati da ima mnogo mladih igrača nove generacije koji su opasni. On i Serena su imali istu putanju. Biće im sve teže i teže. Ako želi da igra, moraće da se nosi sa većim brojem poraza. – rekla je Evertova za BBC 2.

Martina ističe da je situaciju dodatno zakomplikovala pandemija korona virusa.

– Stvari su komplikovane zbog kovida, zar ne? To je još jedna nepoznanica sa kojom morate da se nosite. Da li stvarno želiš da digneš ruke od porodice da bi igrao tenis? On je barem uz sebe imao porodicu, to je velika stvar, ali sada je mnogo komplikovanije. Rodžer je izgubio godinu zbog operacije, nije izgubio ništa teniski, ali je dve godine stariji nego što je bio na prošlom Vimbldonu. To je kombinacija dve operacije, telo je u redu i kolena su, ali je dve godine stariji. – rekla je Navratilova i nastavila:

– Mislim da je u pitanju faktor vremena. Sustiže ga to. Nebitno koliko radi, ne može da bude mlađi. Možda bi i želeo da trenira više, ali je stariji i ne može da radi koliko bi želeo. To je komplikovano. Da, možda je taj faktor vremena prisutan jer je pokazao mnogo slabosti. Još jedna stvar koja se dešava kada ste stariji i kad imate taj loš dan je da je taj loš dan gori nego što je bio pre deset godina. Te greške i slabosti su sada mnogo veće.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Martina Navratilova, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.