06/07/23 - 10:22h

Federer: Bio bih iznenađen da Novak ne osvoji Vimbldon

 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer rekao je da se nada da će Novak Đoković osvojiti titulu na Vimbldonu i time ispisati tenisku istoriju.


foto: Michael Dodge/Getty Images

Bila bi mu do osma titula na ovom turniru u čemu bi se izjednačio sa Federerovim rekordom.

– On je veliki, veliki favorit. Mislim da je to sjajno za njega. Ja sam imao svoje trenutke. Ta osma titula ovde ili ona kada sam po peti put uzastopno pobedio, to su bili moji momenti. Ako neko to izjednači ili prestigne, to će biti njihova stvar, njihov trenutak. Sada je sve oko medija i igrača. I mene su terali da rušim rekorde, izjednačujem ih, ali kada sednete sa strane i osvrnete se na sve, imate na sve sasvim drugaačiju perspektivu, posebno kad niste u tome. Počnete da se opuštate i samo ste ponosni na svoja dostignuća. Tako da se nadam da će on to uraditi, jer sve što doda, on ustvari dodaje teniskoj istoriji, ide iznas svih. Ide u glabalan sport, kao kada je osvojio 23. titulu u Parizu. To je neverovatna stvar. Velika je vest i dobro je za igru. Mislim da je veliki favorit i bio bih iznenađen da ne osvoji ponovo Vimbldon. – rekao je Rodžer za CNN.

Pričao je i o danu kada je završio igračku karijeru.

– Svi mi, Marej, Đoković, Nadal i ja smo plakali kada sam se ja povlačio, ili je to bilo zbog muzike, ko će ga znati? – rekao je kroz šalu i nastavio:

– Svako je imao svoje razloge zašto je plakao. Mislim da shvatate koliko smo svi bili srećni da igramo tenis u kasnoj fazi naših karijera, jer se teniseri obično povlače oko 30. Borg je u 26, Sampras u 32, Agasi 36. Ovo je bilo baš daleko i svi mi koji smo tu bili smo imali od 35 do 40. Svi smo znali koliko smo srećni zbog toga, i Rafa takođe. Vidim ga kako prolazi kroz ovaj težak period, a ja znam kako je jer sam bio tu, nadam se samo da će otići pod svojim uslovima i igrati bar još malo. Da nećemo videti samo dublove kao što sam odigrao ja, nego više od toga. I dalje verujem da će se to desiti.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.