29/09/20 - 19:45h

Dušan: Anderson je nezgodan igrač, moraću da budem konstantan

 

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da je svestan toga da će njegova igra protiv kevina Andersona u drugom kolu Rolan garosa morati da bude na konstantnom nivou da bi mogao da dođe do pobede.


Dusan Lajovic

Dušan je u prvom kolu u četiri seta bio bolji od Italijana Đanluke Magera.

– Svi pričaju o uslovima i uslovi su teški. Krenuli smo suva, pa kiša, pa blato… Njemu su odgovarali uslovi sa kišom, da nije bilo toga bilo bi po par brejkova u prva dva seta. Nastavili smo nekim sličnim ritmom i treći set, imali smo dosta brejk lopti koje nisam iskoristio. On je igrao kada je bio rezultatski ‘dole’ na sve ili ništa i mahom mu je to uspevalo. Nisam mnogo grešio, možda par puta, ali sigurno da je ovo kvalitetan meč bio sa moje strane.

Njegov naredni protivnik Kevin Anderson u prvom kolu je eliminisao Lasla Đerea.

– Koji uslovi bi bili bolji? Nebitno, jer su uslovi takvi kakvi su i na to se navikavamo. On je nezgodan igrač u ovoj situaciji jer može da napravi prednost servisom i iako je ovako sporo, opet nije kao da svaki možeš lagano da vratiš. Mislim da će biti jako bitno na njegov servis praviti mu pritisak i ulaziti u relije. Ja sam mislio da će čak Laslo pobediti taj meč, jer Anderson nije bio u nekoj formi… Očekuje me meč protiv Top 10 igrača kada igra dobro, tako da… Zna se šta je to, moja igra će morati da bude na konstantnom nivou tokom celog meča i mislim da sam spreman za to. Gledao sam ga ove godine protiv Noleta na ATP kupu i tada je igrao jako kvalitetan meč, kretao se… Imao je oepraciju kolena i za nekog ko se iz toga vraća kretao se izvanredno. Kada je lopta spora kao sada i kada ne beži toliko, mislim da igrači koji igraju blizu linije ne osećaju taj problem da ćeš da ih izbaciš sa terena. Osećaš da su na lopti i da su brzi. Ono što je bitno da kada imaš šansu protiv takvih igrača odmah kreneš da napadaš i da ne čekaš samo njihovu grešku. Server, visok, slabije se kreće… Da, slabije se kreće ali kada ga ti ‘širiš’ i napadaš. Pričaću sa Laslom da mi dâ neke informacije sa meča. Ja sam nosilac, on je nenosilac, ali to je nerealan odnos snaga kada on igra kako zna.

On je govorio i o tome kako je boraviti u “mehuru”.

– Sve dok vladaju ova pravila državnih organa živećemo ‘život u mehuru’. Ne znam koliko još mogu ovako, ali mislim da sam sedam nedelja već u ‘mehuru’. Nije lako, ali meni to ne smeta toliko. Voleo bih da mogu da izađem u šetnju parkom, ali sam u sobi, gledam filmove, igram igrice i čitam knjige, kao i obično na turnirima. Što sam stariji to manje šetam po gradu, možda dvaput nedeljno izađem na večeru. Sada to ne mogu, ali ništa strašno. Ovo mi je sedma nedelja u ‘mehuru’, a pre toga sam bio u Barseloni na sličan način. Sada sam 12 nedelja na putu i osećam se sveže, tako da mi ne smeta previše. Ne znam kako to utiče na ostale igrače i znam da može da bude veoma izazovno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dušan Lajović, Dušan Lajović, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.