11/07/21 - 22:11h

Đoković: Smatram da sam najbolji

 

Nakon pobede u finalu Vimbldona, Novak Đoković na konferenciji za novinare rekao je da je od početka karijere sada najkompletniji igrač.


Za šesti trofej Novak je savladao Matea Beretinija rezultatom 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

– Bio sam nervozniji nego obično na početku meča, pogotovo u prvom setu. Posle njega sam osetio veliko olakšanje. – rekao je Novak i nastavio:

– Nije dobro kada izgubite prvi set, ali sam samo želeo da se završi kako bih mogao da igram kako želim. To se i dogodilo u uvodnim gemovima drugog seta, osećao sam se mnogo bolje. Naravno, bilo je ujednačenih gemova u trećem setu, on je imao šansu da se vrati. Ali osećao sam da kontrolišem situaciju na terenu. Uvek je teško kada na travi igrate protiv dobrog servera kao što je Mateo. Bio sam svestan da me čeka veliki izazov. Možda sam u nekim momentima bio previše defanzivan, ali to je zbog uloga koji je ovaj meč imao.

On je otkrio u kojoj stvari je tokom karijere najviše napredoao.

– Napredovao sam u svakom aspektu svoje igre, kao i što se tiče mentalne snage. Sada znam da se borim sa pritiskom, kako da završim meč. Ako moram da izaberem jednu stvar u kojoj sam najviše napredovao to je ta sposobnost da se nosim sa pritiskom. Što više mečeva igrate, to više iskustva imate. Što više iskustva imate, to više verujete u sebe. Onda i više pobeđujete. Sve je to povezano… Ne osećam da sam sada star. Naravno, neke stvari se menjaju i morate da im se prilagođavate. Ali, kada pogledam celokupnu karijeru, sada sam najkompletniji igrač.

Na pitanje da li sebe smatra najboljim teniserom u Open eri, on je odgovorio:

– Smatram da sam najbolji, verujem u to. U suprotnom ne bih sa ovoliko mnogo samopouzdanja pričao o osvajanju titula i obaranju rekorda. Ali da li sam najbolji svih vremena, o tome neka pričaju drugi. Rekao sam još ranije da je izuzetno teško porediti ere, jer sada imamo drugačije rekete, tehnologiju, loptice, terene. Uslovi su potpuno drugačiji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.