21/04/20 - 20:37h

Đoković: Nedostaje mi da se takmičim

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković je tokom razgovora sa Fabiom Fonjinijem rekao da mu je meditacija u određenim momentima ključna stvar u životu.


Source: Getty Images North America

Novak i Fabio razgovarali su preko Instagram lajva.

– Vežbe disanja su mnogo efikasnije i mnogo više vam doprinose nego što mislite. Ovakav tim delovanja je bitan, postoje neke tehnike disanja koje mogu da vam promene emotivno i mentalno stanje, kao i fizički. Ja se bavim jogom, koja mi pomaže da pročistim um i da proizvedem dinamičnu energiju. Meditacija je za mene ključna za život u određenim trenucima, to je kao da se regenerišete. – rekao je Đoković.

Fonjini je pričao o tome koliko je bitno voditi računa o psihičkom zdravlju:

– Ovih dana kada kažete da idete kod psihologa – svi misle da ste ludi. Ja često idem kod psihologa jer on može da me usmeri ka relaksaciji i tome da ne dođem u situaciju da dobijem napad panike i anksioznost. Ljudi to ne prihvataju kao da je moguće. Ja sam morao da uradim mnogo toga kako bih se smirio, često sam sam se ponašao kako nisam želeo. Želeo bih da manje potcenjuju psihologe, oni su veoma bitni za nas sportiste.

Srpski as istakao je da mu fali da igra tenis:

– Nedostaju mi tenis i kompetetivnost. Osećam se kao da ovo nije moj život. Ne kažem da mi nije nedostajalo vreme koje provodim sa porodicom, ja jesam zahvalan što mogu da budem kod kuće tokom ove užasne situacije po ceo svet.

On je otkrio šta povezuje njega, Federera i Nadala.

– Ne postoji jedna formula za uspeh za sve. Feerer je uvek veoma miran, kao što je Nadal dinamičan, ali svi imamo nešto zajedničko – rutinu koja nam pomaže da dođemo do određene snage, koja nam je potrebna kako bismo pobeđivali.

Tokom ovog razgovora dvojica tenisera pričali su i o tome kako će se finansijski pomoći niže rangirnaim kolegama.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fabio Fonjini, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.