01/09/21 - 16:24h

“Znam ko sam, šta sam i šta sam postigao, to niko ne može da mi oduzme”

 

Novak Đoković pričao je o raznim temama na konferenciji za medije posle plasmana u drugo kolo US Opena.


On se prvo osvrnuo na meč prve runde protiv Danca Holgena Runea.

– Situacija je ove godine neobičnija. Potrebno mi je malo vremena na terenu da se uhodam, uigram, da pronađem ritam igre i tempo koji je krasio moju karijeru i na US Openu. Znam da moram bolje i da će biti bolje, krenuo sam dobro, u prvom setu, imao i brejk u drugom za 4:3. Međutim, servis me je nekako napustio, imao sam slab procenat, uopšte nisam mogao da nađem prvi servis i dosta je bilo neiznuđenih, nekarakterističnih grešaka. Malo sam se usporio, on je imao podršku publike koja ga je nosila. Mlad je, bio je motivisan i to je rezultiralo izgubljenim drugim setom. Treći i četvrti, teško je pričati o tome, on je bio oštećen sa tim grčevima koji su ga snašli. Ali dobro, idemo dalje. Možda je bolje u prvom meču izgubiti set i osetiti možda te neke trenutke koji nisu idealni kako bi i zvanično na neki način ušao u turnir. Činjenica da nisam imao mečeve pred US Open, to mi možda fali, ali igrao sam na tvrdoj podlozi u Tokiju. Doduše u potpuno drugačijim uslovima i okolnostima, pa sam napravio tu malo veću pauzu jer mi je stvarno bila potrebna, da napunim baterije, da bih fizički i psihički mogao da iznesem ovaj US Open sa važnošću i svim onim što je predamnom kao prilika. – rekao je Đoković.

Kaže da ga je naredni protivnik, Talon Grikspur, iznenadio.

– Što se tiče narednog protivnika, ne znam mnogo o njemu. Nikada nisam igrao protiv njega, danas sam ga prvi ili drugi put gledao kao igra, malo sam gledao njegov meč sa Štrufom. To jeste iznenađenje, mislio sam da će Štruf da izađe kao pobednik, ali eto, moraću da uradim domaći zadatak i analizu i da se spremim dobro.

Srpskog tenisera upitali su i da prokomentariše kako vidi činjenicu da se o njegovom uspehu iz 2015. i 2016. godine, kada je vezao sva četiri slema, u stranim medijima ne pridaje dovoljno pažnje.

– Ne znam šta da kažem, da li moji uspesi dobijaju onu pažnju, onu vrstu slavljenja ili prihvatanja od strane medija, ljudi u tenisu koji možda imaju neki drugi igrači… Opet, zahvalan sam na činjenici da se bavim sportom koji volim i da sam uspešan u njemu. Zabeležio sam mnoge istorijske rezultate do sada, znam ko sam i šta sam, šta sam postigao, tako da to ne može niko da mi oduzme, u bilo kom pogledu, iako pokušavaju da umanje ili porede sa nekim uspesima drugih igrača, na neki način koji njima odgovara. To me uopšte ne uzbuđuje, imam svoj put, gradim svoju životnu priču. – istakao je srpski as.

Na kraju meča nije bilo tradicionalnog pozdrava publici.

– Što se tiče pozdrava, videli ste kakav je bio treći i četvrti set, teško je bilo proslavljati u tom nekom momentu. Nisam osetio da je trenutak pošto je dečko bio jako povređen. – rekao je Novak.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.