28/08/21 - 21:42h

Pritisak je privilegija

 

Ovo je najava pred jedan veliki turnir. Ovo je najava pred jedan veliki san.


NOVAK DJOKOVIC (SRB)
TENNIS – FRENCH OPEN – ROLAND GARROS – ATP – WTA – ITF – GRAND SLAM – CHAMPIONSHIPS – PARIS – FRANCE – 2020
© TENNIS PHOTO NETWORK

Pritisak ima više svojih definicija, objašnjena i dimenzija. U temperaturnom, geografskom, atmosferskom pogledu, ali ima i u jednom objašnjenju koje baš i nema svoju pravu definiciju. Takva teorija ne postoji. On se kod svake osobe manifestuje na drugi način. A to je pritisak od uspeha. Pritisak da možeš da dotakneš zvezde.

Koliko je težak život tenisera opisan je u jednoj priči. I on nikada ne postaje lakši. Kako napredujete i postaje bolji, taj pritisak postaje sve veći. Kako igrate bolje turnire, odlazite na mesta koja su veća, brojnija i nameću vam još više nervoze. Zamislite situaciju od koje apsolutno sve zavisi od vas. Vi ste jedino rešenje, jedina knjiga i jedini način da prevaziđete nešto. Brejk lopta, set lopta, meč lopta. Snađite se. Tada ne servira život. Tada servirate vi. Imate pritisak kada prijateljima servirate večeru. Šta mislite kakav je pritisak kada imate šansu da servirate istoriju?

Pressure is a privelage – US Open

Na najvećem stadionu u svetu tenisa, Artur Ešu, na čijem ulazu za igrače stoji natpis „Pressure is a privilege“, nakon 51 godine, svet će imati priliku da isprati šansu, želju, emociju, tugu ili radost jednog tenisera.

Za par dana, 17. put u karijeri na turnir star 140 godina, u državu sa 52 manje, u grad gde je svoje poslednje dane proveo jedan od najuspešnijih ljudi na planeti, Nikola Tesla, u grad Njujork, dolazi jednako uspešan teniser. Novak Đoković će pokušati da osvoji poslednji grend slem u ovoj godini i time upiše još dva rekorda sebi. Istorija je u lopticama. Vibracije su u vazduhu. A pritisak? Kažu da je privilegija.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, US Open, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.