03/02/20 - 16:02h

WTA: Kenin ušla u Top 10, napredak Nine i Olge

 

Prvi grend slem sezone, Australijan open, doneo je promene na najnovijoj WTA listi.


Foto: Ezra Shaw/Getty Images North America

U Top 10 tri teniserke su zadržale svoje pređašnje pozicije, dok je na ostalim mestima došlo do promene.

Polufinalistkinja Melburna, Ešli Barti ostala je prva igračica sveta sa 8367 bodova. Na naredna dva mesta desila se rotacija, pa je tako sada još jedna polufinaliskinja, Simona Halep, treća na listi, dok je ispod nje Karolina Pliškova. Elina Svitolina i Belinda Benčić otišle su za jedan korak, odnosno dva koraka napred i zauzele pozicije četiri i pet, dok je na šestoj ostala Bjanka Andresku.

Osam koraka napred i sedmo mesto ostvarila je nova šampionka Australijan opena, 21-godišnja Amerikanka Sofija Kenin kojoj je ovo prvi put da se nalazi u Top 10. Kiki Bertens je sa dva koraka napred ovog ponedeljka osma na planeti. Serena Vilijams je, nepromenjeno, deveta na listi, dok je pad od šest mesta imala Naomi Osaka i ona je sada deseta teniserka sveta.

Druga finalistkinja Melburna, Garbinje Muguruza je 16. mesta bolje pozicionirana i 16. je na novoj listi.

Što se srpskih teniserki tiče, napredak su ostvarile Nina Stojanović (+3) i Olga Danilović (+13) i one su sada 82. i 174. na svetu. Pad su imale Ivana Jorović (-20) i Aleksandra Krunić (-34) koje su ovog ponedeljak na pozicijama 168. i 193. Na mestu 181. ostala je Natalija Kostić.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Aleksandra Krunić, Aleksandra Krunić, Ešli Barti, Grend Slem, Ivana Jorović, Naomi Osaka, Natalija Kostić, Nina Stojanović, Olga Danilović, Serena Vilijams, Simona Halep, Teniserke, Turniri, Vesti, WTA, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.