06/06/21 - 09:59h

“Više bi mi se svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama”

 

Nakon pobede u trećem kolu Rolan Garosa, Rodžer Federer je rekao da je srećan što tri i po sata može da igra na visokom nivou.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Federer je u četiri seta savladao Nemca Dominika Kepfera.

– Veoma sam srećan što mogu da igram tri i po sata na ovako visokom nivou, to mi je potvrda da sam na pravom putu. Razmišljao sam o svim tim ljudima koji su gledali TV. Zaista sam ih zamišljao, kako su u subotu uveče seli ispred ekrana i gledali malo tenis. Na neki način igrao sam i za njih, učinio sam sve da me oni inspirišu. Hvala vam što niste zaspali, cenim to. – rekao je Švajcarac.

Kako ističe, svaki meć je za njega nepredvidiv.

– Nisam očekivao da ću pobediti na tri meča na Rolan Garosu. Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama. Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene.

Ostaje da se proceni hoće li moći da igra meč osmine finala.

– Moramo da odlučimo šta je najbolje. Videću kako ću se osećati sutra (u nedelju). Posle svakog meča ovde i u Ženevi morao sam da analiziram situaciju i ujutru se probudim i vidim kako će koleno reagovati. Od te tačke uvek je tako. Nema razlike ni posle ovog meća.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.