25/08/23 - 13:31h

VINSTON SEJLEM: Završnica turnira

 

Poznat je prvi finalista turnira i pre nego što će biti odigrani polufinalni mečevi.


Foto: Tennis Forecast

Sebastian Korda je zbog povrede morao da se povuče iz daljeg toka takmičenja u Vinston Sejlemu. On je u toku četvrtfinalnog meča protiv Rišara Gaskea zadobio povredu članka prilikom proklizavanja, ali je potom uspeo da se konsoliduje i privede duel u svoju korist, Amerikanac je na kraju slavio rezultatom 4-6, 6-1, 7-6. Korda je nakon odigranog meča obavio sve neophodne medicinske preglede da bi doktori ustanovili kako Amerikanac ipak ne može nastaviti turnir. To automatski znači da je poznat i prvi finalista turnira, Jirži Lehečka će se tako naći u prilici da se bori za trofej i bez odigranog polufinala.

– Morao sam da donesem tešku odluku o povlačenju. Nadam se da će članak biti u boljem stanju tokom narednih dana. Ovo je bila teška, ali i neophodna odluka. Nadam se da ću se oporaviti tokom sledeće nedelje- izjavio je Korda nakon meča.

Prvi finalista u Vinson Sejlemu, Jirži Lehečka je u svom meču pobedio Maksa Prslea rezultatom 7-6, 6-4.

Prvi nosilac turnira, Borna Ćorić slavio je protiv Huana Manuela Serundola i pored vremenskih neprilika koje su odložile početak meča. Hrvat je i pored toga održao potrebni nivo koncentracije te je tako slavio rezultatom 6-3, 6-1. Njegov rival u poludinalu biće Sebastian Baez koji je pobedio našeg Lasla Đerera rezultatom 6-3, 6-0.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   ATP u Vinston Salemu, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.