12/02/21 - 21:27h

Vilander: Novak veruje da može da sredi povredu

 

Stručni konsultant Eurosporta Mats Vilander oduševljen je time što je Novak Đoković uspeo da savladala Tejlora Frica u trećem kolu Australijan opena uprkso tome što je doživeo povredu u meču.


Daily Express

Novak je slavio uz velike bolove uspeo da slavi sa 3:2 u setovima.

– Stvarno ne znam. Trebalo mu je dva seta, treći i četvrti da vidi šta može, šta ne može. Ta pauza mu je pomogla (kada su navijači napustili tribine zbog policijskog časa), te pilule su mu pomogle, trebalo im je vremena da počnu da deluju. Malo istezanje, masaža… Treba udarati lopticu, pogađati vinere. Na kraju je igrao dobro. – rekao je Vilander i nastavio:

– Na 2-0 i 1:1 kada je proklizao, to je uticalo na njegov desni kuk. A onda je povreda počela da se pogoršava. Desna noga je jako važna. Nešto se dogodilo. Adrenalin. U bolovima je Novak, to je evidentno.

Ostaje da se vidi hoće li Novak moći da se oporavi za naredni meč.

– Veoma je zabrinjavajuće sve, reakcija koju smo videli na kraju je pozitivna jer znači da može da na neki način popravi ovu povredu. Daje to nadu u svlačionici jer Miloš Raonić sigurno misli da je Novak malo povređen. To da je ostalim igračima i sigurno je Novak zabrinut jer pobedničko slavlje je sve reklo. Ovo je nešto što bi on mogao da popravi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.