05/07/22 - 13:12h

Vilander i Koreča saglasni: Sineru će biti jako teško

 

Komentatori Eurosporta Mats Vilander i Aleks Koreča saglasni su u tome da je Novak Đoković favorit u duelu sa Janikom Sinerom.


Source: Getty Images North America

Vilander smatra da je srpski teniser bolji u mnogim segmentima igre.

– Nisam tako siguran da Janik ima dovoljno vatrene moći da uznemiri Noleta. Neće mu biti dovoljno da udara jake i ravne udarce i da bude borben. Savetovao bih mu da što više igra servis-volej, ali opet smatram da je Đoković bolji u mnogim aspektima igre. – rekao je Šveđanin.

Koreča je imao poneki savet za mladog Italijana.

– Problem za Sinera u meču sa Novakom je što igra protiv nekog ko ima sličan stil i više iskustva, nekog ko je konstantniji sa servisom. Ipak, Janik mora da igra svoju igru, ali sa varijacijama jer će mu u suprotnom biti vrlo teško. Ako Novak uđe u ritam protivnika, može da bude vrlo opasan. Sve je nekako više u Novakovim rukama, ali sam srećan što vidim opšti napredak kod Janika. Igra povremeno servis i volej, izlazi na mrežu, igra dobro i drop šotove. Mislim da bi to trebalo da radi i protiv Novaka i da pritiska drugi servis, da ne dozvoli Novaku da bude komforan na terenu. Videćemo kako će biti, ali smatram da će biti jako teško pobediti Novaka. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleks Koreča, Grend Slem, Janik Siner, Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.