15/05/20 - 09:18h

“Verujem da mogu da oborim rekord u broju GS i nedeljama na vrhu”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković veruje da može da obori rekord Rodžera Federera po broju grend slemova, kao i po nedeljama provedenim na vrhu ATP liste.


Getty Images AsiaPac

Đoković je do sada osvojio 17 slemova. Ispred njega su Rafael Nadal sa 19 i Federer sa 20 najvećih trofeja.

Na vrhu svetske rang liste Novak ima 282 nedelje. Četiri više od njega ima Pit Sampras, dok Federer drži rekord sa 310 sedmica.

– Uvek imam samopouzdanja. Mislim da ono izvire iz vere u sebe, koja potiče iz ljubavi prema onome što radite. Međutim, uvek morate nečeg i da se odreknete. Voleo bih da više vremena provodim sa porodicom i decom. Ali sam zahvalan što me najbliži ljudi i dalje podržavaju i da razumeju da je ovaj put izabrao mene. Imam još toga da uradim u ovom sportu. – rekao je Novak u razgovoru sa Grejemom Besindžerom i nastavio:

– Verujem da mogu da osvojim najviše slemova, da mogu da oborim rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. To su moji ciljevi. Istovremeno, to nisu jedine stvari koje me motivišu. Ono što me pokreće svaki dan je ono što je vezano za moj rast.

Na pitanje hoće li se tenisom baviti i sa 40 godina, Novak je odgovorio:

– Ne verujem u granice, verujem da su one iluzije. Želim da igram dugo, ali znam da moram da se držim određenih rutina kako bih ostao zdrav fizički i mentalno. Sve mora da bude u sinergiji sa mojim privatnim životom. Možda ću igrati i sa 40, ali tada ću biti fokusiran na najveće turnire i one koji mi vrede najviše.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.