02/05/20 - 10:09h

US Open: Krajnja odluka za šest do osam nedelja

 


Ogranizatori US Opena saopštili su da trenutno razmatraju mnoge mogućnosti i da bi konačna odluka o održavanju ovog turnira mogla biti doneta za šest do osam nedelja.


Zbog pandemije korona virusa teniska sezona suspendovana je barem do sredine jula. Vimbldon se ove godine enće igrati, dolk je Rolan Garos premešten za septembar.

Njujorški grend slem u redovnom terminu treba da se održi 1. avgusta do 13. septembra.

Iako je bilo najava da bi on mogao da se igra u drugom mestu, čelnici turnira demantivali su to.

– Naš cilj je da se US Open održi u Njujorku u zakazanom periodu. Nastavljamo sa pripremama za mečeve na terenima Bili Džin King, uz prisustvo publike. Ipak, shvatamo da je sve neizvesno i da se situacija konstano menja zbog pandemije virusa COVID-19. Zbog toga razmatramo i druge opcije, čak i mogućnost da se dueli igraju bez navijača. Razumemo da postoje spekulacije u vezi sa održavanjem US Opena. Iako razmatramo mnoge mogućnosti, trenutno ne postoje šanse da se turnir igra u drugom mestu ili u drugo vreme. Naša konačna odluka biće odraz naše brige za zdravlje i sigurnost svih uključenih. U kontaktu smo sa nadležnim organima vlasti i svake nedelje se sastajemo sa zdravstvenim ustanovama. Planiramo da krajnju odluku donesemo za šest do osam nedelja. – navodi se u saopštenju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.