02/06/21 - 10:03h

“U Beogradu sam se napunio pozitivnom energijom; saosećam sa Osakom”

 

Nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa, Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan svojom igrom.


Novak Djokovic

Novak je rutinski, u tri seta, nadigrao Tenisa Sendgrena.

– Dobro sam igrao i kretao se dobro. Generalno, od druge faze turnira u Rimu udaram dobro loptu, zadovoljan sam kako se osećam i kako igram. Probaću da to održim. Idem meč po meč. Fizički sam spreman i motivisan. – rekao je on.

Zbog policijskoj časa koji je na snazi u Francuskoj, večernji mečevi igraju se pred praznim tribinama.

– Imao sam veliku podršku u Beogradu prošle nedelje, to me je napunilo dobrom energijom, tako da mi sad nisu smetale prazne tribine. Ipak, nadam se da će ubuduće biti publike ovde, to je jedan od razloga zašto se i dalje takmičim. S druge strane, počastvovan sam time što sam bio prvi muški igrač koji je igrao večernji termin na Šatrijeu.

Novak je govorio i o Naomi Osaki. Japanska teniserka pre početak Rolan Garosa saopštila je da zbog mentalnog zdravlja neće prisustvovati konferencijama za novinare. Kada su čelnici turnira objavili da je novčano kažnjena i da može trpeti i veće posledice, Naomi se povukla iz Pariza.

– Mogu vrlo dobro da je razumem i saosećam s njom. Mnogo puta sam izvukao deblji kraj u medijima. Znam kako je to. Podržavam je. mislim da je vrlo hrabra da to učini. Zaista mi je žao što je prolazila kroz bolna vremena i psihički patila. Nisam razgovarao s njom, ali čini se da se mučila. Nadam se da će se oporaviti. Ona je veoma važan igrač i osoba za naš sport. Dakle, moramo je vratiti. Ovo je, moram reći, bila vrlo smela odluka sa njene strane. Ali ona zna kako oseća se najbolje. Ako joj treba vremena da razmisli i napuni baterije, znate, to treba da uradi i ja to u potpunosti poštujem. Nadam se da će se vratiti jača. – rekao je Novak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.