12/02/21 - 21:15h

Tim: Već sam bio na putu kući; Kirjos: Ne žalim se zbog poraza

 

Austrijski teniser Dominik Tim savladao je Nika Kirjosa u trećem kolu Australijan openu.


Source: Getty Images AsiaPac

Njih dvojica vodila su veliku borbu, a Tim je bio bolji nakon odigranih pet setova.

– Bio je to epski meč, ogromna borba. Iskreno, već sam bio na putu ka kući na početku trećeg seta kada sam se suočavao sa dve brejk lopte. Ovo je jedan od težih izazova u tenisu – igrati protiv Kirjosa na njegovom omiljenom terenu sa takvom atmosferom, bukom, gužvom. Ponosan sam i ovo mi je dobar podstrek za dalje. – rekao je Tim.

Kirjos je imao je veliku podršku navijača.

– To je takođe jedan od razloga zašto mislim da nisam igrao dobro, odnosno zašto se nisam osećao najbolje na terenu. Nikad s njim nisam igrao. U početku sam bio čvrst, a onda sam imao doživeo brejk. Njegov servis je bio neverovatan. Teško ga je pročitati. A, onda, kada igra sjajno kao danas, vi ste pod pritiskom. U podsvesti mislite da ne možete da mu oduzmete servis ili da nećete imati puno šansi. Definitivno nije bilo lako. Srećan sam što sam prošao kroz ovo iskustvo.

Sa druge strane, Kijros nije bio preterano razočaran zbog poraza.

– Igrao sam mnogo velikih mečeva. Iskreno sam se osećao kao da sam poslednji put igrao pre nedelju dana, a ne pre godinu. Ne osećam kao da me nije bilo godinu dana. Ovakva atmosfera je posebna, ne može mnogo ljudi da igra ovako. Kada sam pretrpeo brejk u petom setu i kada je publika poludela, nasmejao sam se, uživao sam. Dolazim do te tačke karijere kada poraz mogu lako da prihvatim. Ne žalim se. Igrao je (Tim) predobro. Biću pozitivan, sutra je novi dan. – rekao je Nik.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Dominik Tim, Nik Kirjos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.