31/05/21 - 15:16h

Tim: Nisam ja kao “velika trojka” koja gotovo nikada ne ispada pre četvrtfinala

 

Iako je imao 2:0 u setovima nije uspeo da se plasira u drugo kolo.


Dominik Tim je završio učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu. Bolji od njega je bio španac Pablo Anduhar 3:2 (4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4). Posle meče je rekao sledeće:

– Ovo nisam bio pravi ja. Nije bila problem ni motivacija, niti sam imao nekih zdravstvenih poteškoća. Jednostavno od svega mi je pomalo nedostajalo. Falio mi je jedan korak, udarci nisu bili dovoljno jaki. Na treninzima je sve funkcionisali, ali meč je nešto sasvim drugo. Jednostavno nije bilo dovoljno dobro da se prođe u naredno kolo.

Priznaje Austrijanac da je prvi put u ovakvoj situaciji.

– Iskreno prvi put sam u ovakvoj situaciju u svojoj karijeri. U poslednjih pet, šest godina sve je bilo kako treba, nisam imao ovakav pad. Čudan je osećaj. Međutim, moram što pre da se oporavim i okrenem se novim izazovima.

U Parizu je uvek pravio dobre rezultate, ćak je i dva puta bio u finalu.

-Od 2016. godine gotovo uvek sam uspevao da dođem najmanje do četvrtfinala. Sa druge strane, recimo i na US openu 2019. sam ispao u prvoj rundi, a godinu dana kasnije sam ga osvojio. Nisam ja kao Federer, Nadal i Đoković, koji gotovo nikada ne ispadaju pre četvrtfinala“, istakao je Tim i dodao „Međutim, iskreno ovo nisam očekivao i baš mi je teško. Naročito jer sam vodio 2:0 u setovima.

(Tenis Uživo, M. Antić)


Teme:   ATP trka, Dominik Tim, Grend Slem, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.