10/02/21 - 16:05h

Tijafo: “Oko sokolovo” je užasan sistem, mrzim ga

 

Američki teniser Frensis Tijafo poražen je u drugom kolu Australijan opena od Novaka Đokovića.


zimbio.com

Novak je Amerikanca savladao nakon tri i po sata igre rezultatom od 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:2), 6:3.

– Da, igrao sam veoma dobro, zaista dobro. Bilo je teško. On je prvi na svetu s razlogom, osvojio je veliki broj slemova. On je superioran u tim momentima kada sve lomi. Bio sam blizu, miksovao sam udarce, držao ga pod pritiskom, ali to očigledno nije bilo dovoljno. – rekao je Tijafo i nastavio:

– Ovakvi mečevi ne prave mi problem. Setite se, 2019. sam izgubio u pet setova od Federera. Sa Medvedevim sam prošle godine igrao ovde u četiri. Ja sam u tom stadijumu karijere da se nalazim tu gde želim da budem, unutar 30 najboljih, i više. Da budem nosilac na ovakvim turnirima. Mislim da sam u stanju da se nosim i sa Novakom, ali mislim d ane bih smeo da gubim ovakve mečeve. Tu je razlika. Lepo je što nosim samopouzdanje iz ovog meča, iskreno to osećam sada jače nego išta.

On je prokomentarisao i Novakov servis koji ga je neverovatno služio:

– Servirao je ludački danas. Rekao sam sebi, ‘u stulu, u redu Izner, dođavola’. Početni gem, poslao je ka meni četiri bombe. Rekao sam, ‘u redu, brate’. Servirao je dobro. I kad je to bilo potrebno, tada je slao jake servise. On ima isti tos kod svakog servisa, teško ga je čitati, ali to nije nešto što sam očekivao.

Nekoliko puta tokom obraćanja medijima čule su se njegove psovke, naročito povodom pitanja o sistemu za presudu auta.

– Izvinite na mom rečniku, to je je***o bilo užasno. Mrzim ga. Ne podnosim ga. Bio je jedan gem gde sam udario snažno, Novak se čak jednom i nasmejao, odservirao je debelo u aut. Rekao sam, dobra šala. On se smeje. Bila je i jedna serva koju sam mu poslao u telo i on je promašio naredni udarac, ušli smo u komplikovan gem. Stvarno previše. Mislim, trebaće mi mnogo da se naviknem, ako nastave sa ovim sistemom. Nisam poklonik toga.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Frenses Tijafo, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.