09/07/20 - 21:10h

“Tenis može da se igra u ovim ekstremnim vremenima”

 


Anabel Kroft kaže da joj je turnir “Bitka Britanaca” pokazao da tenis može normalno da se igra i tokom pandemije koronavirusa.


Source: Julian Finney/Getty Images Europe

Ona je istakla da se igralo bez publike, da su svi bezbednosni uslovi bili ispunjeni i da joj je to pokazalo da tenis može da se igra u ovakvim vremenima.

– Da sam i dalje aktivna spremala bih se za US Open narednog meseca. Time što sam bila deo ‘Bitke Britanaca’ u Nacionalnom teniskom centru prošle nedelje videla sam sve mere koje su preduzete kako bi takmičenje prošlo lagano i to mi je potvrdilo da tenis može da se igra u ovim ekstremnim vremenima. – rekla je ona i dodala:

– Prazne tribine na US openu će biti čudne, ali videli smo Endija Marija na terenu prošle nedelje i niko mu nije aplaudirao, skandirao… Svi su gledali preko TV-a i uživali. Tamo je bio trostruki Grend slem šampion, dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpiskim igrama, koji je davao sve od sebe.

Kroft se osvrnula i na “Veliku trojku”.

– Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković ceo život igraju tenis i oni su većinu juniorskih karijera proveli igrajući bez publike, gde su ih gledali samo njihovi roditelji. Takođe oni često treniraju bez da ih iko gleda i kada ste surovi takmičar onda vas ne zanima da li je publika tu kada izađete na teren i krenete da igrate.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.