24/06/20 - 16:06h

Nisi nikome dužan “IZVINI”.

 

Šta je to greška? Verovatno ono što je počinjeno drugačije nego što bi trebalo. Zar ne? Apsolutno ne. Zašto?


Source: Getty Images AsiaPac

To je definicija greške i nije u potpunosti tačna.

Od detinjstva preko puberteta do odraslog čoveka, kroz glavu nam ide jedno te isto pitanje. Zašto je neko nešto i zašto je taj neko baš to. Komplikovano? Ne, nije. Nije i nikada to biti neće. Ali zašto?

Prosečan čovek, dokazano studijama, je upravu u 40% onoga što kaže. Ostalih 60%? Tako je, pogrešio je. I znate kada smo u pravu? Kada jednu stvar radimo već 50. put. I to opet nije u potpunosti dovoljno. Nije i nikada to biti neće. Ali zašto?

Danas cela planeta pravi jednu ogromnu grešku. Pravila je juče, praviće i sutra. Danas Nole napadaju tebe, a sutra će opet da rešetaju iz ugla. Zar ne vidimo gde je greška? Naravno da ne. Jer ni ne razumemo šta ona zapravo znači. Pa vas opet sada pitam, šta je to greška?

Ja ću da vam kažem.
Greška je kad ne gledate sebe.

Kad pokušate nešto, kad date svu svoju ljubav i posvetite veliku pažnju nečemu što volite, kad u stvarnost idete srcem, kada se borite, ne odustajete i gorite. Kad gorite od želje i rasplamsate vatru, kad podelite sa svima ono što vam znači život ceo. I onda stanete pred ogledalo. Pogledate sebe u oči. I kažete: To je bila greška.

To si Nole uradio ti. Veliki si bio. A sada si postao još veći. Nisi dužan da nam kažeš izvini. Mi smo dužni tebi da kažemo HVALA!

Uvek i zauvek, jedan jedini!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Novak Djoković, Vesti, Zanimljivosti


Komentari: 1

 
Jedna od mnogih June 24, 2020 Odgovori

Svaka cast na tekstu !

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.