07/04/20 - 10:15h

“Tenis će biti poslednji sport koji će se vratiti”

 


Amerikanac Džon Izner smatra da će teniska takmičenja biti poslednja sportska dešavanja koja će se nastaviti posle pandemije koronavirusa.


Twitter

On je istakao da je tako, jer su igrači i njihovi timovi širom sveta, a pandemija se neće u svakoj državi “ugasiti” u istom trenutku.

– Drugačije je u tenisu nego u ostalim sportovima. Nadam se da nisam u pravu, ali tenis će biti jedan od poslednjih sportova koji će se vratiti. Biće teško onome ko bude organizovao prvi turnir posle ovoga. Države i gradovi imaće neko vreme drugačija pravila, pa je pitanje ko će moći uopšte da dođe. Teško je, jer se igrači nalaze svuda u svetu.

Zbog trenutne situacije sezona je suspendovana do 13. jula, Vimbldon je otkazan, a organizatori Rolan Garosa takmičenje su pomerili za septembar, samo nedelju dana nakon US Opena.

– Mnogo je problema u vezi sa tim datumom. Videćemo kako će sve na kraju da izgleda. Kompletna ova sezona je luda. Turniri pokušavaju da pronađu termine, a ne znam koliko je to realno. – zaključio je Izner.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Džon Izner, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.