20/03/20 - 19:49h

Trenutno je najopasniji igrač na planeti!

 

Od Kine do Amerike hiljade je kilometara. Da budemo precizni, 11671km. Kada razmislimo o toj distanci, mislimo da ni Supermen to ne bi prešao za samo jedan dan. Ali znate ko to ipak može? Čovek.


Player from shadow

Ako putujete avionom sa prosečnom brzinom od 900km od Kine do SAD-a ćete stići za nepunih 13h. Šta mislite, koliko onda virus može brzo da se širi, kada mi za tako malo vremena pređemo toliki put?

I svi se sada to pitaju. Nesrećni okrug Riversajd u Kaliforniji je prvi to pretrpeo. Indijan Vels je otkazan. Šok. Kako? Zašto? Sa Floride je onda stigla ohrabrujuća poruka. Majami će se održati. Ali ni ta vest nije uspela da potraje. A onda, kao grom iz vedrog neba, 6 nedelja bez tenisa. Već smo u transu. Da li će nam neko objasniti šta se ovo događa? Ipak ne. Neće. Maroko, Hjuston, vidimo se sledeće godine. Međutim, otkazivanju nije bio kraj. Sledeća na redu, država koja po širini može peške da se pređe za manje od sat, Monte Karlo? Ipak drugi put.

  • Masters u Monte Karlu se održava od 1897. godine. Ove godine prvi put neće biti održan.

I došli smo do Španije. Kralj jedne zemlje, kralj šljake, jedanaestostruki šampion Barselone. A ove godine? Samo jedan nebitan lik. I šta ćemo sad? Ne udara forhend, nema dvoručni bekhend, ali kreće se veoma brzo. A servira..najjače na svetu.

  • Turnir iz serije 500 u Barseloni se redovno odigrava od 1953. godine. Kao i Monte Karlo, prvi put neće biti održan.

Korona virus pobeđuje. Već je dobio mnoge bitke. I to nama ispred nosa. Podiže titule i smeši se sezoni na travi. Već ima izuzetno dobar niz. A stigao je i kod nas. Nemamo turnir, ostavi nas bre na miru. Ali rekli smo sebi, ok, sve ok. Proći će i to. Izguraćemo. I onda nakon toga..nema tenisa do 8. juna! Au! Ovo boli više nego duboka posekotina. Sada definitivno nešto nije kako treba.

ATP 500 Barselona

Svet je u kolapsu, vanredne situacije su svuda i ovaj čudni virus je postao sve. Najbolji igrač, najbolji predsednik, imperator, kralj. Oduzima nam vreme, nanosi nam bol i uveo je paniku. Da li ćemo stići na Masters turnir u Madridu? U Italiji se vode gladijatorske borbe i Masters u Rimu je pred velikim padom. Da li će Rolan Garos ove godine da pokaže svoj prvi stadion sa krovom? Da li će Vimbldon sejati uobičajenu količinu od 9 tona semena trave koji će pokriti 41 teren?

Da li su nam rekli sve ili su prećutali mnogo? Šta se tu zapravo krije, koja je priča iza svega toga i ko tu zapravo povlači konce? Šta će dalje da se desi?

Pitanja je mnogo, odgovora jako malo. A dobili smo samo nekog novog „šampiona“..

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   ATP, ATP u Hjustonu, Masters u Indijan Vels, Masters u Majamiju, Masters u Monte Karlu, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.