19/01/21 - 16:34h

Španac rekao po porekao: Ovde je kao u zatvoru, potpuna katastrofa

 

U javnost je izašao video snimak na kom Španac Roberto Bautista Agut priča o uslovima u Melburnu.


zimbio.com

Svetski broj 13 snimljen je dok je doručkovao, a pritom je naglasio da su uslovi u Australiji kao u zatvoru i da je jedina razlika u tome što imaju internet.

– Isto je kao u zatvoru, samo što imamo internet. Ovi ljudi nemaju pojma o tenisu, o terenima za trening, nemaju pojma ni o čemu. Ovo je potpuna katastrofa kada je reč o kontroli cele situacije. Ne radi se o Tenis Australija, već o ljudima iz Vlade. Radio sam ovde u sobi, ali to nije ista stvar kao raditi napolju. Osećam se skučeno, ne mogu ni da zamislim da budem dve nedelje u ovakvoj situaciji. Zaista je jako teško. Moram ipak da se smirim i radim na svojoj psihi, da pokušam da budem strpljiv. – rekao je on.

Ubrzo nakon što je ovaj video snimak izašao, Bautista Agut izvinio se zbog svega što je rekao i istakao da nije znao da će biti snimljen.

– Želim da se izvinim svima koje je povredilo to što sam rekao u video snimku koji je nedavno objavljen. Bio je to privatni razgovor koji je istrgnut iz konteksta i koji je objavljen bez mog znanja i pristanka. I trener i ja sledimo sve protokole propisane od strane Vlade Australije i Tenis Australija kako bismo izbegli sve rizike i mogli normalno i bezbedno da se takmičimo. Ovo su teška vremena za sve sportiste i društvo u celini. Hvala svim ljudima koji čine sve da se tenis opet igra, kao i onima koji se svakodnevno bore protiv koronavirusa. Sve što je urađeno u Australiji protiv širenja virusa je za divljenje. Hvala vam.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Roberto Bautista Agut, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.