11/01/21 - 21:19h

Najbolji junior Srbije započinje profi karijeru

 

Najbolji junior Srbije Hamad Međedović ove godine započinje svoju profesionalnu tenisku sezonu.


Foto: TSS

Hamad je sezonu 2021. započeo najboljim rangom na ITF listi, devetim mestom na planeti.

Jedinog predstavnika Srbije na juniorskom grend slemu u Australiji 2020. nalažost nećemo gledati na juniorskom Australijan openu ove godine zbog toga što su organizatori turnira u Melburnu odlučili da ove godine otkažu turnir za juniore zbog situacije sa koronavirusom, a on će ovu sezonu krenuti serijom profi turnira.

– Da, nažalost nećemo imati priliku da se takmičimo na grend slem turniru u Melburnu, ali to ne znači da treba da sedimo kod kuće i čekamo bolja vremena, uvek ima neka druga opcija, važno je da se i kada je lepo i kada je teško radi i ide napred. Moj tim je odlučio da sezonu započnemo na fjučersima u Tunisu gde putujemo danas i gde nas čeka najpre karantin od pet dana, a nakon toga takmičenja na dva turnira. Imali smo odlične pripreme za ovu sezonu zahvaljujući Novaku Đokoviću koji je stao uz nas, omogućio nam izvanredne uslove za rad u TC Novak, radio zajedno sa nama, delio teren sa nama…Veliku dozu samopouzdanja nam je ulio i snagu da punim plućima krenemo u takmičarsku godinu koja je pred nama. Iskreno veoma se radujem i jedva čekam da stanem na teren i krenem sa takmičenjem. – rekao je Hamad.

U 2020. Međedović je uprkos svemu onome što je donela pandemija virusa korona uspeo da zabeleži i poene za ATP listu i da na juniorskom grend slemu u Parizu izbaci prvu zvezdu ovog takmičenja, Francuza Harloda Majoa.

– Plan je da i ove godine odigram juniorske grend slemove kada i gde se budu održavali, jer se još uvek ništa ne zna zbog virusa korona koji još uvek, nažalost, uzima danak širom planete. Svi sa velikim nestrpljenjem i radošću čekamo taj dan kada će sve ovo biti prošlost i kada ćemo slobodno moći da se krećemo i radimo svoj posao, a do tada onako kako se mora. Jedno je sigurno, raditi se mora, svaki dan bez obzira na sve, raditi na sebi se može i mora uvek kako bi dostigao željene snove. Očekujem da ćemo ovogodišnji Rolan Garos odigrati u vreme kada mu i jeste vreme, da će kraj maja i početak juna doneti lepe sportske priče i trenutke kojima ćemo se svi radovati. Uspeo sam da odigram dva fjučersa gde sam uzeo i poene i zadržim rang na ATP listi. Plan je da u 2021. pored juniorskih grend slemova odigram što više fjučersa i osvojim što više profi poena, da prelazak na profi karijeru bude popločan sjajnim rezultatima, daću sve od sebe da tako i bude.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Hamad Međedović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.