29/10/20 - 14:28h

“Slemovi i broj 1 su mi podjednako važni, ali… “

 

Novak Đoković rekao je da su mu podjednako važni grend slemovi i prvo mesto na ATP rang listi, ali da je ovo drugo za njega veći izazov.


Source: Riccardo Antimiani/Getty Images Europe

Srpski teniser pričao je o kriterijumima u trci za najboljeg svih vremena.

– Očigledno je, ono što većina ljudi koji prate i vole tenis izdvajaju i veličaju jesu grend slem titule i vreme na mestu broj jedan, kao i koliko sezona je neko završio na prvoj poziciji. Ne znam šta bih od ta dva izabrao kao važnije, meni su možda i podjednako važni. Zavisi iz koje perspektive se gleda – Slemovi su istorijski bez premca najvažniji turniri, u vezi s tim nema dileme. Osvojiti Slem je kao osvojiti svetsko prvenstvo, mi imamo tu priliku četiri puta godišnje – to su dve naporne nedelje u svakom smislu za nas, igra se na tri dobijena seta. Svaki igrač daje najviše od sebe na Slemu, oni su vrhunac našeg sporta i zato su toliko važni. – rekao je Đoković i nastavio:

– Sa druge strane, teniseri imaju veću šansu i mogućnost da procvetaju baš u te dve nedelje i da osvoje titulu, a manje su šanse da izdrže u takvom ritmu cele godine, da budu svetski broj jedan i da tu završe godinu, a pogotovo da budu istorijski broj jedan – zato je meni to najveći cilj u ovom trenutku jer znam koliko je teško i zahtevno i koliki je to izazov. Jako sam blizu, nadam se da ću to ostvariti, to mi je možda i ultimativni cilj, verovatno najviši stepenik jer moraš da igraš na najvišem mogućem nivou svaki turnir.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.