27/10/20 - 14:55h

Ide da pokori “strahoviti” Beč!

 

Između Alpa i Karpata, gde je Dunav probio svoj put prema moru kroz planine, u severnoistočnom uglu države Austrije, leži jedan znameniti grad.


Novak Djokovic

U njemu možete posetiti jedan impresivni dvorac Belvedere, probati čuvenu, od čokolade, kajsija i šlaga, Saher tortu, pogledati najbolje slikarske radove iz čitavog sveta u muzeju Albertini, a ove nedelje i još jedan događaj, istorijske važnosti, od velikog značaja, teniski turnir ATP 500, Beč.

Bodovno nije od velike koristi za najveće igrače, ali je svakako svrstan u jednu malu grupu od 13 turnira ATP 500 kategorije. On uvek bude jak i tu učestvuju mnogo kvalitetni teniseri. Međutim, samo jednom odlukom iz prošle godine, njegov značaj postao je veći. Izabravši da ne igra, običan turnir mu je postao od izuzetne važnosti. Od mladih tenisera ove godine nismo videli ništa spektakularno i novo, jedan grend slem odnela je sreća, Rolan Garos je dao bitku velikana, a domaćin, branilac trojefa, Dominik Tim više nije siguran u svoju pobedu. Najniži igrač u istoriji, prošlogodišnji finalista , Argentinac Švarcman, neće ni da pokuša, pa ove godine preskače Beč. Rusi i Kanađani su u punom sastavu, a perspektivni Krajinović i nije imao baš neki srećan žreb. Jer zašto? Prvo kolo i upravo baš on. Otvoreno priča, još otvorenije govori šta želi i dok drugi ćute i potajno se nadaju da će još nekog da pogodi lopticom u glavu, on je spreman za današnji meč, spreman je za ovu nedelju, spreman je da pokori Beč.

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je jednom osvojio turnir u Beču, 2007. godine. U tom finalu savladao je Stena Vavrinku sa 6:4 6:0.

Da na već ispisanu istoriju stavi pečat, da završi dilemu i smanji broj nepotrebnih novinarskih naslova, Novak Đoković će pokušati da osvoji Beč i time napravi još veću bodovnu razliku u odnosu na sve, da se odvoji od drugih i da mirno uđe u narednu godinu. Znamo da je prvi, znamo da je kralj. Za drugu titulu, za nove bodove, za istoriju, za tradicionalno nedeljno finale, 13 godina kasnije, da pokori Beč, pokušaće on.

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Beču, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.